Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk vetenskap AV, Farmakologi med sjukdomslära för förskrivningsrätt

Mittuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Medicinsk vetenskap AV, Farmakologi med sjukdomslära för förskrivningsrätt

Hälso- och sjukvården förändras i allt snabbare takt, bland annat genom digital och medicinteknisk utveckling samt organisationsförändringar. Kompetensförsörjningen avseende sjuksköterskor med förskrivningsrätt är i dagsläget otillräcklig och behovet kommer sannolikt att öka. Kursen syftar till att du som sjuksköterska utifrån ditt kompetensområde skall skaffa ett utvidgat yrkesansvar, genom att inhämta kunskaper och färdigheter som erfordras för att korrekt förskriva specificerade läkemedel enligt Socialstyrelsens föreskrifter. I kursen ingår farmakologi, sjukdomslära, juridiska regelverk, receptförskrivning och receptförskrivningsregler. Behörighet att förskriva läkemedel beviljas av Socialstyrelsen, under förutsättning att villkor enligt gällande författning är uppfyllda.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad svensk legitimation som sjuksköterska. Minst 90 högskolepoäng inom ämnet Omvårdnad eller motsvarande, varav 15 högskolepoäng utgörs av ett examensarbete på kandidatnivå, samt två års yrkespraktik som sjuksköterska.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...


Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

MittuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk vetenskap AV, Farmakologi med sjukdomslära för förskrivningsrätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön