Visa allastudier.se som: Mobil

Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker

Mittuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Sundsvall
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Sundsvall
Sista ansökan: 2021-04-14

Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker

Statsvetare, kommunikationsvetare, jurister, datavetare, utvecklare, grafiska designers, historiker, ekonomer och många fler alla har viktiga kunskaper att tillföra en mediebransch som redan växt utanför traditionella nyhetsredaktioner och kompetenskrav.Det här ettåriga utbildningspaketet ger dig som redan har en kandidatexamen kompetensen att jobba som journalist. Som nyhetsreporter, som grävande journalist - eller som verksam inom ditt huvudområde med journalistikens metoder för research, historieberättande och digitalt redaktörskap i din verktygslåda.Du får nödvändiga grundfärdigheter i det journalistiska arbetet, men också mer avancerade och moderna kunskaper som krävs i branschen i dag.Termin två börjar med en 10 veckors praktik på en redaktion. Därefter kan du välja mellan ett större projekt inom undersökande journalistik, eller två andra kurser: Journalistikens presentation och form samt Magasin och Reportage.

Förkunskaper

Avlagd kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen. Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier på grundnivå.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...


Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mittuniversitetet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: