Filosofi 1

NTI-skolan distans
Sammanfattning
Komvux
Distans
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Filosofi 1

Läs Filosofi på distans!

Är du intresserad av filosofins värld? Läs kursen Filosofi på distans hos NTI-skolan.

Filosofi är ett humanistiskt ämne som har förgreningar i alla områden av mänsklig kunskap och verksamhet, eftersom det behandlar grundläggande frågor om verklighetens natur, kunskapens möjlighet och värdenas existens. Den filosofiska aktiviteten handlar om att tänka självständigt, kritiskt och analytiskt kring dessa frågor så som de kommer till uttryck i privatliv, samhällsliv, kulturliv och vetenskap. Att formulera och klargöra filosofiska frågor samt att ta ställning till dem är syftet med den filosofiska aktiviteten.

Filosofi 1

Filosofi handlar om att ifrågasätta det vi tar för givet, och hur vi ser på världen. Vad kan vi egentligen veta om vår omvärld och andra människor? Vad betyder det att något är rättvist? Hur vet vi vad som är rätt och fel? I kursen Filosofi 1 får du ta del av många olika tankar från diverse områden i filosofins värld. Hur har man egentligen försökt besvara de stora frågorna, och vilka frågor sysselsätter dagens filosofer? Du får även utrymme att framföra dina egna funderingar och tankegångar.

Filosofi 2 

Filosofi 2 är en fördjupningskurs där du får möjlighet att titta närmare på de filosofiska frågor som du mött i Filosofi 1. Vad innebär det att något är sant? Kan det finnas rätt och fel i en determinerad värld? Finns det ens några svar på vad rätt och fel innebär? Du får fördjupa dig dels i klassiska frågor som filosofer genom tiderna försökt besvara, men också i något ämne du själv är intresserad av.

NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Här kan du läsa på heltid eller deltid med rätt till studiestöd. När du börjar studera på distans hos NTI-skolan får du en personlig lärare som du kan nå via mejl och skype.

Förkunskaper

Filosofi 1

Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande.

Filosofi 2 

Förkunskapskrav:
NTI:s utbildningar ges över hela Sverige. Du söker till NTI via Komvux i din hemkommun.

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

NTI-skolan distans

Välkommen till NTI-skolan! 

Plugga när, var och i den studietakt du vill - med personlig lärare Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på distans samt kurspaket för hela...


Läs mer om NTI-skolan distans och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

NTI-skolan distans

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Filosofi 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön