Trä-form och design

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Lidingö
40 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2024-08-19 - Lidingö

Trä-form och design

Trä-form och design

Utbildningen Trä – form och design är startpunkten för dig som siktar mot ett yrke som arkitekt, möbeldesigner, inredningsarkitekt, industridesigner och konstnär. Här får du de grundliga kunskaper om materialet trä som är centrala för dessa yrkesområden. Du behöver inte ha jobbat i trä tidigare – nyfikenhet på materialet och dess möjligheter att gestalta dina idéer kommer att ta dig långt!

Om utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska utveckla din konstnärliga förmåga, ditt formspråk och dina hantverkskunskaper. Du kommer att undersöka träets möjligheter både funktionellt och konstnärligt under året. Detta sker genom att vi varvar längre uppgifter utifrån funktion, konstruktion och form med lekfulla korta övningar. Du kommer att lära dig skiss- och ritteknik samt möbelkonstruktion. Dessutom kommer du att få en introduktion i designmetodik. I teckning och måleri tränar du bland annat ditt seende och färglära och i ämnet skulptur finner du en stabil grund för din tredimensionella förmåga.

Undervisningsschemat är uppbyggt i block där du arbetar i ett och samma ämne eller material flera veckor i sträck. Ditt arbete följer vi sedan upp både med individuella och gemensamma genomgångar. Du kommer att få möjlighet att studera och arbeta med andra som är lika intresserade av dessa ämnen som du är, ibland i grupprojekt.

Förkunskaper

Behörighetskrav

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trä-form och design

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön