Visa allastudier.se som: Mobil

BMLV, avancerad nivå, Nuklearmedicin, PET/CT och SPECT

Örebro universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans
Sista ansökan: 2019-10-14

BMLV, avancerad nivå, Nuklearmedicin, PET/CT och SPECT

Kursen vänder sig till dig med intresse för medicin och som vill fördjupa dig inom bild- och funktionsmedicin. Du får möjlighet att utveckla fördjupade kunskaper om och förståelse för teknik, fysik, metodik och diagnostik i samband med PET/CT och SPECT undersökningar. Du skaffar dig förmåga att underlätta integreringen mellan teori och praktik vid ett studiebesök. Att systematiskt reflektera och värdera ingår. Vi diskuterar även strålskydd, bildbearbetning och kliniska indikationer samt patientförberedelser. I kursen ingår ett moment skriftlig framställning i form av en kortare vetenskaplig uppsats som ska presenteras muntligt med hjälp av en poster.Övrigt:Kursen ges på engelska om utländska studenter deltar.

Förkunskaper

Kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Alternativt biomedicinsk analytikerexamen. Engelska 6/Engelska B och Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön