Visa allastudier.se som: Mobil

Informatik, Introduktion till informationssäkerhet, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Örebro

Informatik, Introduktion till informationssäkerhet, avancerad nivå

Kursen introducerar informationssäkerhetsområdet samt de viktigaste begreppen, modeller och perspektiv inom detta område. Huvudmålet är att tillhandahålla en konceptuell och teoretisk grund som sedan kan fungera som referensram i de kommande kurserna. Under kursen får studenterna en bred förståelse av fältets betydelse och utveckling och får kännedom om de viktigaste internationella och nationella organisationerna och standardiseringsorganen inom fältet. Under kursen introduceras också kriterier för hur man kritiskt bedömer en skriftlig rapport.

Förkunskaper

Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs, 30 hp och 30 hp på fortsättningsnivå i informatik samt 15 hp på kandidatnivå i informatik. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 hp och Företagsekonomi, fortsättningskurs, 30 hp samt 15 hp på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt 30 hp i datateknik på G1N-nivå och 45 hp i datateknik på G1F-nivå. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik, Introduktion till informationssäkerhet, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön