Visa allastudier.se som: Mobil

Informatik, Regulativa aspekter av informationssäkerhet, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Örebro

Informatik, Regulativa aspekter av informationssäkerhet, avancerad nivå

Standarder, lagar och andra regleringsaspekter är oerhört viktiga för utveckling av högkvalitativa informationssäkerhetshanteringssystem. Dessa regler används både som ett medel för att förstå vissa grundläggande krav i samhället, samt kan vara nyckelelement för utveckling av olika tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att garantera säker hantering av information. Kursen behandlar också informationssäkerhetspolicy, som ses som en viktig del av styrsystemet för informationssäkerhet. Studenterna kommer att tränas i analys, användning och utveckling av en informationssäkerhetspolicy baserad på relevanta standarder, lagar och bestämmelser samt tidigare kunskaper om policyutveckling. Studenterna kommer också träna sin förmåga att göra etiska bedömningar som är relevanta för ledning och styrning av informationssäkerhet.

Förkunskaper

Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs, 30 hp och 30 hp på fortsättningsnivå i informatik samt 15 hp på kandidatnivå i informatik. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 hp och Företagsekonomi, fortsättningskurs, 30 hp samt 15 hp på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt 30 hp i datateknik på G1N-nivå och 45 hp i datateknik på G1F-nivå. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik, Regulativa aspekter av informationssäkerhet, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön