System- och programvaruutveckling

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Örebro
Vår 2023

Örebro
Vår 2024
2023-10-15

System- och programvaruutveckling

En stor del av vår vardag styrs av programvara. Programvaran kan vara mycket komplex och måste vara pålitligt, effektiv, inte kosta mer än planerat etc. Kursen handlar om hur man utvecklar programvara och ett helt system som har programvara som komponent på ett systematiskt sätt. Kursen är nästa steg efter att ha läst programmeringskurser och den handlar om frågor som: hur kan man skapa komplexa programvaror, vilka metoder finns för att genomföra ett programvaruutvecklingsprojekt? Utöver en teoretisk del som behandlar metoder, verktyg och språk som stödjer programvaruutveckling, kommer studenterna att genomföra ett litet projekt i grupp.

Förkunskaper

Sammanlagt 15 högskolepoäng programmering från kurserna Programmering grundkurs, 7,5 högskolepoäng, Objektorienterad programmering, 7,5 högskolepoäng och Datastrukturer och algoritmer, 7,5 högskolepoäng.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för System- och programvaruutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön