Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - 7 inriktningar

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Malmö, Vellinge
2-6 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
Januari och Augusti
Löpande, dock senast 1 vecka in på den termin man söker till

Vellinge
Januari och Augusti
Löpande, dock senast 1 vecka in på den termin man söker till
Allmän kurs - 6 inriktningar

Allmän kurs - 7 inriktningar

Sju allmänna linjer - sju sätt att bli behörig till universitet och högskola

Folkhögskolan är unik i det att den fokuserar på din bildning och utveckling i lika hög grad som den förbereder dig för vidare studier och arbete. Vi erbjuder dig behörighetsgivande kurser på gymnasienivå, men innehållet i kurserna är också utformat för att utveckla dig som människa och samhällsmedborgare. Stora ord, som vi med glädje står för. Att gå på folkhögskola är krävande, eftersom skolformen förutsätter ditt engagemang och personliga ansvar. Men givande, eftersom du har stora möjligheter att påverka undervisningen och därmed din personliga utveckling.

Vi  arbetar med digital kunskapssökning och webbaserade lärplattformar. Det innebär att du kommer behöva en egen bärbar dator eller motsvarande surfplatta med tangentbord för att kunna delta i undervisningen.

Östra Grevie folkhögskola erbjuder fyra allmän linjer:

Allmän kurs – Gymnasienivå

Kursen riktar sig till dig som har få godkända resultat från gymnasiet eller som inte gått gymnasiet alls. Vi läser alla de gymnasiegemensamma ämnena och du kan till och med läsa in viss grundskolebehörighet om du saknar det. 

Undervisningen på kursen sker i klasser där undervisningens tempo och upplägg anpassas efter dina behov och förutsättningar. Många studerande från kursen går vidare och läser den högskoleförberedande kursen på gymnasienivå.

Allmän kurs – Högskoleförberedande

Utbildningen har en samhällsvetenskaplig inriktning och vänder sig till dig som redan läst hela, eller stora delar, av gymnasiet, och som särskilt vill förbereda dig för högskolestudier.

I varje ämne kan du läsa i en grundläggande eller avancerad grupp. På så vis anpassar vi tillsammans dina studier efter din nivå och dina behov. Oavsett på vilken nivå du läser är studierna högskoleförberedande och ger möjlighet till grundläggande behörighet.

Har du redan grundläggande behörighet rekommenderar vi att du läser på avancerad nivå i alla ämnen för att fördjupa dig och för att det kan ge ett bättre slutomdöme.

Stor vikt läggs vid att du ska bli bekant och bekväm med akademisk terminologi och formalia. Du kommer att få prova på flera av högskolans examinationsformer såsom muntlig och skriftlig tentamen, skrivsalsuppgifter, seminarier och hemtentor. I kursen ingår också skrivande av en uppsats på akademisk nivå, med tillhörande opponeringsseminarium.

Allmän kurs – förberedande polisutbildning

OBS: Inställd 2021, pga Corona.

Utbildningen är utformad för dig som vill vara så väl förberedd som möjligt inför antagningsproven till Polisutbildningen.

Att arbeta som polis innebär att ha ett yrke med variation där du möter människor i olika sammanhang. Då polisarbetet i hög grad är händelsestyrt ställer det krav på att du snabbt ska kunna avläsa olika situationer och anpassa ditt handlande efter såväl demokratiska värderingar som rådande omständigheter.

Utbildningen riktar sig till dig som är trygg, flexibel och empatisk, samt har kunskaper i flera språk, gärna utomeuropeiska. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i svenska språket – i både tal och skrift.

Allmän kurs – Serviceassistent

Kursen är för dig som vill komma igång med dina studier. Går du samtidigt i tankar om att du vill börja arbeta och göra skillnad för människor inom vård och omsorg är detta något för dig! Vi vänder oss till dig som har intresse för och vilja att arbeta med människor inom branscher där man använder sig själv som verktyg, exempelvis inom vård och omsorg och samtidigt vill komplettera din gymnasieutbildning.

Östra Grevie - Folkhögskolan i Malmö

Förutom de utbildningar som erbjuds i folkhögskolans lokaler i Vellinge, erbjuder vi på Östra Grevie Folkhögskola även kurser i Malmö (Kopparbergsgatan 2A & Persborgstorget). På folkhögskolan i Malmö har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser utmärkta ingångar till yrkeslivet eller fortsatta studier.

Östra Grevie Folkhögskola i Malmö  erbjuder tre kursalternativ inom Allmän linje:

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå

Kursen vänder sig till dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier. Grundskolekursen omfattar studier i svenska, matematik, samhällskunskap, historia/religion, engelska och naturkunskap. Det finns även en kurs som vänder vänder sig till dig som behöver träna mer på svenska språket. Kursen utformas efter de studerandes behov och livserfarenhet.

Allmän kurs – grundläggande gymnasienivå

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv. Kursen innefattar svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religion, historia, naturkunskap.

Allmän kurs – Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå

Förberedande kurs inom vård och omsorg är en utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som t.ex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning. 

En dag i veckan arbetar vi praktiskt, går på studiebesök och lyssnar på föreläsningar. Vi har nära samarbete med Universitetsholmens vård- och omsorgsutbildning för vuxna i Malmö. Efter avslutad utbildning hos oss har du goda kunskaper i det svenska språket, en förståelse för vård- och omsorgsområdet och gott självförtroende för din egen vidareutbildning. Vi har en individanpassad utbildning som skall vara rolig och givande. Ger du oss din tid så hjälper våra duktiga lärare dig helhjärtat!

Förkunskaper

Allmän kurs – Gymnasienivå

Antagningen till kursen sker genom en individuell bedömning. Vi rekommenderar att du har läst klart grundskolan, men skulle du ha enstaka luckor kan du läsa in de ämnena hos oss.

Allmän kurs – Högskoleförberedande

Utbildningen vänder sig till dig som redan läst hela, eller stora delar, av gymnasiet, och som särskilt vill förbereda dig för högskolestudier.

Allmän kurs – förberedande polisutbildning

 • Svenska 1 eller svenska som andra språk 1
 • Svenska 2 eller svenska som andra språk 2
 • Matematik 1a, b eller c
 • Engelska 5
 • Samhällskunskap 1a1 + 1a2 eller 1b
 • Naturkunskap 1a1
 • Religionskunskap 1
 • Historia 1a1 + 1a2 eller 1b
 • lägst 18 år
 • svensk medborgare
 • inga uppgifter i belastningsregister

Allmän kurs – Serviceassistent

Passar dig som saknar fullständig gymnasiekompetens och vill komplettera dina gymnasiestudier för vidare studier eller arbete. Du har inte studerat på länge och känner en viss ovana inför att studera

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå (Malmö)

Kursen vänder sig till dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier.

Allmän kurs – grundläggande gymnasienivå (Malmö)

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv.

Kursen vänder sig till dig som:

 • fyllt 18 år.
 • saknar gymnasiekompetens.
 • behöver komplettera dina gymnasiestudier.
 • inte studerat på länge och känner en viss ovana för studier.

Allmän kurs – Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå (Malmö)

En utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som tex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning. Kursen är även bra för dig som kommer från ett annat land och har arbetat eller har utbildning inom dessa områden och behöver lära dig de svenska ämnesorden. För att kunna gå denna utbildning krävs lägst avslutad SFI D eller motsvarande. 

Lämna en intresseanmälan om för mer information om behörighetskrav. Du anmäler dig till Allmän linje på skolans hemsida!

Kostnader

Terminskostnad Östra Grevie Folkhögskola: 600kr

Terminskostnad Folkhögskolan i Malmö: 500kr

Materialkostnad: 100 kronor

I terminskostnaden ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera.

Det krävs att du har med dig en egen bärbar dator.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Facebook

Fortsatta studier

Du kan söka till universitet och högskola när du fått rätt behörigheter. 

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

På Östra Grevie folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här hittar du även ateljéer, konferenslokaler, matsal...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - 7 inriktningar
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Persborgstorget 1
213 61 Malmö

Tel: 040 - 55 62 00
Fax 040 - 55 62 01
www.ostragreviefolkhogskola.com


Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - 7 inriktningar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - 7 inriktningar från Östra Grevie folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön