Visa allastudier.se som: Mobil

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Vellinge
4 terminer
Heltid
CSN-berättigad
TEXTIL - konst och design

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

TEXTIL – Konst & Design är en utbildning för dig som är intresserad av textil och dess många uttrycksmöjligheter. Textiltryck och vävning är huvudteknikerna som du jobbar med under dina studier på Östra Grevie folkhögskola. Vi finns i Skåne i närheten av Malmö.

Med två huvudtekniker - vävning och textiltryck - undersöker vi det egna estetiska och konstnärliga skapandet.

Utbildningsform

Under det första året arbetar du med de grundläggande teknikerna och vi varvar teoretiska och praktiska block för att utveckla din konstnärliga och hantverksmässiga förmåga. Utöver de schemalagda timmarna har ateljéerna och verkstäderna generösa tider då du kan arbeta på egen hand. Du tränar dig i att utveckla idéer, lär dig metoder och skaffar dig verktyg för att arbeta i konstnärliga och kreativa processer. 

Under det andra året är undervisningen mindre styrd och ditt eget skapande och dina ambitioner styr i högre grad. Tillsammans sätter vi upp mål som du arbetar emot i längre sammanhållna projekt. Du förväntas ta ett stort eget ansvar i den kreativa och konstnärliga processen. De teoretiska blocken fördjupas och i dina egna projekt förfinas och utvecklas dina kunskaper där du kan välja att arbeta med olika textila tekniker.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Studierna är avgiftsfria. Materialkostnader är ca 2.400 kr/ termin. Ytterligare materialkostnader kan tillkomma för bl.a. tryck- och vävmaterial, utställningar, portfolio och liknande specialkostnader.

En kostnad på 500 kr pr. termin täcker förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen (mån-fre), gemensamma måltider, (ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) samt försäkring.

OBS! Alla kostnader är per termin.

Fortsatta studier

Efter textilutbildningen

Textil - Konst & Design på Östra Grevie har mycket goda resultat när det gäller att gå vidare till högre utbildning. Av de som söker kommer en stor andel in direkt. 

Efter Östra Grevie folkhögskola kan du fortsätta till följande utbildningar & yrkesområden:

I Sverige
Textilhögskolan i Borås,HDK, Göteborgsuniversitet, Konstfack, Steneby, Göteborgsuniversitet, Beckmans,HV skola, IKDC, Linnéuniversitetet, Lärarhögskolan, Göteborgsuniversitet, Arkitektskolan, Lunds universitet, Malmö högskola

Utomlands
KADK (fd Danmarks designskola) ,Chelsea College of Art and Design, University of Brighton,Brighton City University,Wimbledon College of Art

Yrkesområden 
Textilkonstnär/ Bildkonstnär, Designer, Slöjd och konsthantverk, Modebranchen, Lärare/ Pedagog

En del känner sig helt redo att starta egen verksamhet direkt efter sina två år på Textil - Konst & Design på Östra Grevie. Man har då oftast med sig kunskap och erfarenhet in i utbildningen. Vissa har redan en yrkesroll, men vill fördjupa sin textila kunskapAndra har helt andra syften med sin tid på Östra Grevie och väljer efteråt andra inriktningar inom ekonomi, pedagogik, projektledning och vård. Med sig från folkhögskoleutbildningen har de en värdefull träning i kreativa processer och sin egen personliga utveckling.

Vill du ha en inriktning och specialisering av konst och design inom det textila fältet? Då är Textil – Konst och Design på Östra Grevie folkhögskola något för dig.

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Idylliskt läge nära städer och hav

På Östra Grevie folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här hittar du även ateljéer, konferenslokaler, matsal...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning från Östra Grevie folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön