Visa allastudier.se som: Mobil

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Vellinge
4 terminer
Heltid
CSN-berättigad
TEXTIL - konst och design

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Gå en utbildning i textil – konst & design

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med textil. Med två huvudtekniker – vävning och textiltryck – undersöker vi materialets mångsidiga uttrycksmöjligheter och det egna estetiska och konstnärliga skapandet.

Om utbildningen

För dig som vill söka till en högre utbildning inom konst och design får du här en god förberedelse för fortsatta studier. Du som redan har erfarenhet och vill direkt ut i yrkeslivet är utbildningen en möjlighet till fördjupning och utveckling. Utbildningen har sin inriktning på textil konst och formgivning med syfte att utveckla din konstnärliga och hantverksmässiga förmåga. Undervisningen bedrivs inom området konst, konsthantverk och design där den konstnärliga processen och din egen individuella utveckling ges stort utrymme.

Textiltryck och vävning är de två huvudteknikerna. I det får du grundläggande kunskaper genom både praktiska och teoretiska övningar. Uppgifterna är ofta utformade så att du kan arbeta utifrån dina egna intressen och kompetens. För alla som går på Östra Grevie Konst och Design ingår teckning och kroki. Skolan bjuder också in föreläsare och gästlärare som ger dig kunskap inom både historiska och dagsaktuella ämnen.

Innehåll

 • Grunderna inom vävning och textiltryck
 • Skissarbete och originalframställning.
 • Mönster och rapporttryck.
 • Vävteori och bindningslära.
 • Färgning av ull och bomull.
 • Material- och färglära.
 • Miljö och hälsofrågor.
 • Textilhistoria.
 • Teckning och Kroki.
 • Projektarbete.
 • Textil, konst och formgivning
 • Föreläsningar i olika ämnen inom konst och design
 • Gästlärare
 • Studie- och ateljébesök

Fortsatta studier

Textil - Konst & Design på Östra Grevie har mycket goda resultat när det gäller att gå vidare till högre utbildning. Av de som söker kommer en stor andel in direkt. 

Efter Östra Grevie folkhögskola kan du fortsätta till följande utbildningar & yrkesområden:

Utbildningar i Sverige

Textilhögskolan i Borås, HDK, Göteborgsuniversitet, Konstfack, Steneby, Göteborgsuniversitet, Beckmans, HV skola, IKDC, Linnéuniversitetet, Lärarhögskolan, Göteborgsuniversitet, Arkitektskolan, Lunds universitet, Malmö högskola

Utbildningar utomlands

KADK (fd Danmarks designskola), Chelsea college of Art and Design, University of Brighton, Brighton City University, Wimbledon College of Art

Yrkesområden

Textilkonstnär/ Bildkonstnär, Designer, Slöjd och konsthantverk, Modebranschen, Lärare/pedagog

En del känner sig helt redo att starta egen verksamhet direkt efter sina två år på Textil på Östra Grevie. Man har då oftast med sig kunskap och erfarenhet in i utbildningen. Vissa har redan en yrkesroll, men vill fördjupa sin textila kunskap. Andra har helt andra syften med sin tid på Östra Grevie och väljer efteråt andra inriktningar inom ekonomi, pedagogik, projektledning och vård. Med sig från Östra Grevie har de en värdefull träning i kreativa processer och sin egen personliga utveckling.

Kostnader

Studier på Textil Konst och Design berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 2450 kr / termin för visst kursmaterial, mindre underhåll av inventarier, en del studieresor, kurslitteratur, material till olika workshops mm. Ytterligare materialkostnader tillkommer till bland annat tryck- och vävmaterial, utskrifter, utställningar, portfolio mm.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare Östra Grevie folkhögskola

I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider, (ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kronor.

Videoreportage

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

På Östra Grevie folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här hittar du även ateljéer, konferenslokaler, matsal...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Tel: 040 - 55 62 00
Fax 040 - 55 62 01
www.ostragreviefolkhogskola.com

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning från Östra Grevie folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: