Visa allastudier.se som: Mobil

Kyl- och Värmepumptekniker

Personal Skills PS AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
350 yh-poäng
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2021-08-01 - Stockholm

Kyl- och Värmepumptekniker

Energibranschen med kyl-, värmepumps- och ventilationsteknik är i stadig tillväxt sedan några år tillbaka. Tillväxten beräknas inte avta de närmsta 5-10 åren, vilket gör att efterfrågan på välutbildade tekniker inom dessa områden är mycket stor.

Kyl- och Värmepumptekniker är en drygt 1,5-årig eftergymnasial utbildning framtagen av PS Yrkesutbildning i samarbete med ledande arbetsgivare i kyl- och ventilationsbranschen. Utbildningen vänder sig till de som har teknisk gymnasieutbildning eller teknisk arbetslivserfarenhet, men även sökande som vill byta bransch/kompetensområde är välkomna.

Det är en bred teknisk utbildning med ett tydligt fokus på de kunskaper som efterfrågas för kyl- och värmepumptekniker, såsom:
- elinstallationer- kyl- och värmepumpteknik
- styr- och reglerteknik
- affärsmannaskap o kundrelationer
- ventilationsteknik
- projektledning o entreprenadjuridik
- LIA på företag nära din hemadress eller i region du vill etablera dig i

Utbildningen sker i form av föreläsningar, övningar och laborationer varvat med perioder av Lärande i Arbete (LIA) ca 25 % av tiden.Det finns även goda möjligheter till sommar- och extrajobb under utbildningstiden.

Efter utbildningen kan den studerande tex få jobb som kyltekniker, värmepumptekniker, energitekniker, ventilationstekniker, fastighetstekniker, servicetekniker, driftstekniker, projektledare, serviceledare eller som säljare, produktansvarig, inköpare, mm.I princip alla som gått och klarat utbildningen har idag jobb i denna tillväxtbransch, där goda tekniska kunskaper är ett framgångsfaktor som varar livet ut.

Branschen innehåller även goda möjligheter till karriär, där det första steget är olika ledarskap såsom projektledare och serviceledare. Goda möjligheter finns även för den som är entreprenör och vill starta egen verksamhet inom energiområdet.

Vi har de senare åren tillsammans med deltagande företag satsat mycket på att öka mängden kvinnliga sökande, det har nu börjat ge resultat och vi har mellan 5-10% kvinnor i utbildningen. Men vi är inte nöjda förrän vi är över 30%.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Endast grundläggande behörighet krävs

Hitta till utbildaren

Personal Skills PS AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kyl- och Värmepumptekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön