Visa allastudier.se som: Mobil
Röda Korsets Folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola 

Demokrati, mänskliga rättigheter och respekt är ord som används ofta, ibland alltför lättvindigt. Men vad betyder de? Och framför allt, vad innebär de rent praktiskt i ett globalt perspektiv?

Du som någon gång har funderat över frågor som dessa och känt lust att göra något konkret, titta närmare på Röda Korsets folkhögskolas kursutbud! Teoretiska kunskaper, diskussioner, praktisk handling, fältstudieresor och informationsarbete ingår i alla skolans utbildningar.

Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Här finns inga dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder eller centrala läroplaner. På en folkhögskola står gemenskap, dialog och verklighetsförankring i centrum. Folkhögskolan tar vara på just dina erfarenheter och mål.

Om man som Röda Korsets folkhögskola dessutom lägger tonvikt på demokrati, mänskliga rättigheter, mångfald och konflikthantering blir erfarenheterna du gör på skolan ännu mer angelägna.

Fältstudieresor en del av utbildningarna

Röda Korsets folkhögskola har som mål att bidra till ökad förståelse i världen. Därför handlar samtliga av skolans resande kurser om internationella frågor. Som student vid någon av dessa kurser kommer du att förlägga en del av din utbildning i ett land som är relevant för kursen.

Mångkulturell skola

Du som vill ut i världen får möta denna redan på hemmaplan - ett tjugotal olika nationaliteter samsas på skolans allmänna kurser. Du som kommit hit från ett annat land kan lära dig mer om det svenska samhället genom samvaron med andra studerande. Tillsammans kan ni få ut mer av utbildningen än var och en för sig.

Studier på Röda Korsets folkhögskola förändrar världen. Både din egen och andras.


För mer information om Röda Korsets Folkhögskola,vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.


Visa alla utbildningar med Röda Korsets folkhögskola

Utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Röda Korsets folkhögskola
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information från Röda Korsets folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön