Visa allastudier.se som: Mobil
Röda Korsets Folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola 

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser!

Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just dina erfarenheter och mål.

Röda Korsets folkhögskola ligger mitt i Skärholmen i Stockholm. Skolan har ett internationellt fokus och Röda Korsets grundprinciper ligger till grund för verksamheten.

Här studerar du i en trivsam urban miljö med stor öppenhet och en spännande blandning av människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Små klasser och engagerade lärare präglar verksamheten.

På folkhögskolans profilkurser kan du studera klimatomställning, hållbarhet, mänskliga rättigheter, genus, migration och dokumentärfilm. Skolan har två profilkurser på distans, en inom antidiskriminering och en med fokus på migration och social hållbarhet. De internationella kurserna är delvis förlagda utomlands. Teoretiska kunskaper, diskussioner, praktisk handling, fältstudieresor och informationsarbete ingår i alla skolans profilkurser.

Har du hoppat av eller inte gått gymnasiet? Röda Korsets folkhögskola ger dig möjlighet att läsa in gymnasiet och få behörighet till högskola och universitet. Förutom allmän kurs på gymnasienivå, både på distans och på plats, har skolan ett Naturvetenskapligt basår på tre terminer med hållbar utveckling som inriktning. Om du behöver börja på grundläggande nivå efter SFI, kan du söka någon av skolans baskurser med fokus på svenska språket och samhällskunskap. Till hösten startar även en vårdbiträdesutbildning på grundnivå där en längre praktik ingår.

Röda Korsets folkhögskola vill väcka engagemang för fred, demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. En genomgående röd tråd för skolans kurser är att visa respekt för varje människas egenvärde, bekämpa fördomar och rasism, vara en humanitär kraft mot våld och förtryck samt stimulera till engagemang i frivilligorganisationer.

Välkommen!


Visa alla utbildningar med Röda Korsets folkhögskola

Utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Röda Korsets folkhögskola
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Tel: 08- 680 18 71
Mobil 070-588 67 46
www.rodakorsetsfolkhogskola.se

Gör en intresseanmälan

För att få mer information från Röda Korsets folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Röda Korsets folkhögskola

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön