Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus


Ettårig heltidskurs för dig som vill jobba med dokumentärfilm och globala sociala frågor!

Dokumentär i världen är en praktisk filmkurs som ger verktyg i att producera dokumentärfilm med särskild inriktning på sociala frågor, globalt och lokalt.
Kursen varvar praktik och teori under höstterminen, och du jobbar med kortare filmprojekt där du övar dig i film och ljudteknik. Du fördjupar dig i dokumentärfilmsprocessen där research, dramaturgi och manusarbete ingår. Du tittar också närmare på medias roll i samhället och viktiga globala frågor.

Under januari och februari åker kursen till ett land på den afrikanska kontinenten för att producera dokumentärfilm. Du jobbar då i ett mindre filmteam med praktiskt filmarbete. När det är möjligt genomförs ett kortare filmprojekt tillsammans med det lokala Röda Korset. Under mars och april redigerar du din film och planerar visningar på olika platser i Stockholm och övriga Sverige. Visningsperioden börjar i maj och pågår terminen ut.

Mål med kursen

Efter kursen ska du:

  • ha grundläggande kunskap i dokumentärfilmsproduktion.
  • ha kunskap och erfarenhet i projektarbete.
  • kunna inspirera till att använda dokumentärfilm som verktyg i demokratiarbete.

Så ansöker du

Antagningsvillkor

Goda kunskaper i engelska. Inga kunskaper i media krävs men är en merit. Du bör ha erfarenhet av andra kulturer. Engagemang i frivilligorganisationer och tidigare studier vid folkhögskola är också en merit.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Materialkostnad 1000 kronor/termin samt kostnader för kurslitteratur och studiebesök. Därutöver tillkommer kostnader för studierna utomlands (resa och uppehälle). För finansiering kontakta CSN.

Röda korsets Folkhögskola står för kamera och ljudutrustning till filmteamen (Canon fx100) och redigeringsdatorer utrustade med Premiere 5,5). All undervisning och alla föreläsningar är kostnadsfria.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola 

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Recensioner

Det finns inga recensioner för Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön