Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande teoriutbildning

SAFE Education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm, Östersund
Egen takt
Deltid
Kommande starter
Distans
2020-03-11 
2020-03-25 
2020-05-20 

Grundläggande teoriutbildning

Grundläggande teori - basen till våra praktiska utbildningar inom träning och hälsa
Kroppen är en enastående enhet bestående av flera olika system så som skelett, muskler, bindväv och nervsystem. För att kroppen ska fungera och prestera optimalt behöver dessa system samarbeta och integrera med varandra.

För att du på bästa sätt ska lära dig och förstå hur det hänger samman får du tillgång till att se kroppen ur ett tredimensionellt perspektiv. I denna E-learning del får du möjlighet att lära dig på olika sätt, så som tex läsa, lyssna, göra och se. Tillsammans med att du hela tiden kan gå tillbaka och repetera och utgå utifrån dina egna förutsättningar.

Kunskapen du får leder till en förståelse för hur kroppen fungerar och förbereder dig för hur du ska kunna hjälpa andra i en tränarroll.

Omfattning
6 veckors studier på halvfart (50 %) via vår digitala plattform. Tidsåtgång kan variera beroende på förkunskaper och studieteknik. Du lär dig via:

 • Texter
 • Bilder
 • Filmer
 • Webinar - en gång per vecka
 • Inlämningsuppgifter
 • Diskussionsforum
 • 4 minitentor för att kunna checka av dina kunskaper

Innehåll

 • Anatomi
 • Biomekanik
 • Fysiologi
 • Träningslära
 • Psykologi

Anatomi
Här lär du dig skelettdelarnas namn och lokalisation på latin och svenska. Du går igenom uppbyggnad, utseende, ursprung, fäste och funktioner för kroppens största muskelgrupper. Du lär dig hur kroppens nervsystem är uppbyggt och vilka viktiga funktioner det fyller.

Biomekanik
Här får du en förståelse för hur muskulaturen arbetar vid olika typer av fysisk aktivitet och hur kroppen påverkas av olika krafter, hävstänger och belastning.

Fysiologi
Här får du grundläggande kunskaper i fysiologi; energibildning, cirkulation och andning samt kompetens att kunna ange fysiologiska effekter av olika typer av fysisk aktivitet

Träningslära
Här går du igenom träningsprinciper och träningsrekommendationer inom olika typer av fysisk aktivitet såsom kondition-, styrka- och rörlighetsträning

Psykologi
Här får du förståelse för hur du kan stödja kunden i beteendeförändringar och upprätthållande av träningsbeteende tillsammans med att kunna skapa motivation och tilltro till sin egna förmåga att utvecklas.

Fortsatta studier
Efter avslutad utbildning är du behörig att söka någon av SAFE:s utbildningar till licensierad Personlig tränare och gruppträningsinstruktör.

Kostnader
Utbildningens kostnad är 19 000 SEK (inkl. moms).

Går du Personlig tränare utbildningen direkt efter har du att paketpris där denna del ingår

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

SAFE Education

SAFE Education

SAFE EducationSAFE är ett nordiskt utbildningsföretag som bedriver licensutbildningar till personlig tränare, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör. Med en SAFE-licens i bagaget kan du snabbt göra karriär av ditt intresse, precis vart du vill! YrkesutbildningarBehovet av duktiga tränare, coacher och rådgivare inom...


Läs mer om SAFE Education och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Grundläggande teoriutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SAFE EducationGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundläggande teoriutbildning från SAFE Education, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön