Visa allastudier.se som: Mobil

Konstutbildningen

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Sigtuna
1-2 år
Heltid
CSN-berättigad

Konstutbildningen

Är du intresserad av konst och siktar på en framtid inom konstnärliga yrken?
Eller vill du upptäcka och utveckla ditt eget skapande?
Hos Sigtuna folkhögskola kan du läsa folkhögskoleutbildningen Konstutbildningen och välja att gå ett eller två år.

Konstutbildningen ger dig en bra grund om du siktar på att gå vidare till högre utbildningar inom konst, fotografi, design och andra liknande yrkesutbildningar. Du lär dig att arbeta konceptbaserat och skaffar dig breda teoretiska grundkunskaper.

Studenter från folkhögskoleutbildningen inom konst i Sigtuna antas varje år till skolor som Konsthögskolan i Umeå, Gamleby fotoskola, Idun Lovén, Steneby, Future Games och Pernbys målarskola.

Tillgång till egen ateljé under konstutbildningen

Du får en egen ateljéplats under hela studietiden på Konstutbildningen. Som kursdeltagare har du också tillgång till ett modernt analogt svartvit labb och ett digitalt Macintosh labb. Du har möjligheter att arbeta med både video och ljud i skolans studio.

På Konstutbildningen lär du dig modernismens konsthistoria genom praktiska uppgifter. Konsten poängteras som en del av samhället och den tid vi lever i. Du får lära dig samband mellan olika kulturriktningar och fenomen, som till exempel hur videokonsten har påverkat musikvideon.

Ansökan och behörighet

Du behöver ingen särskild behörighet för att söka till Konstutbildningen vid Sigtuna folkhögskola.

  • När du ansöker bifogar du ett personligt brev.
  • Därefter blir du kallad till en intervju / ett informationstillfälle, där du får veta mer om konstutbildningen och där du kan ställa frågor om utbildningen. I samband med det får du också träffa skolan för en enskild intervju.
  • Utifrån intervjuerna sätter Sigtuna folkhögskola samman en grupp som kommer att kunna arbeta bra tillsammans.
  • Besked om antagning skickas via e-post och SMS så fort beslutet är taget.

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där utbildningens olika delmoment redovisas.

Under utbildningstiden vid Sigtuna folkhögskola kan du få hjälp med att sätta ihop en portfolio/arbetsprover till konst- och designutbildningar.

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en terminsavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch eller kaffe vid kursstart, forumdagar, högtider och kursavslutning samt skolnål. Terminsavgiften är 1 200 kr.

Varje kurs tar också ut en avgift per termin för material, studiebesök och studieresor. För Konstutbildningen är schablonavgiften 2 000 kronor per termin. Det är inte säkert att avgiften täcker alla aktiviteter. Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Studieresa: 6 000 kronor som delbetalas under läsåret.

Mer information om de aktuella kostnaderna för mat och boende får du i samband med antagningsintervjun, som du blir kallad till efter godkänd ansökan.

Fortsatta studier

Projektår Konst, Film och skådespeleri

Fördjupning i de uttryck du väljer Efter en individuell och godkänd projektplan har du möjlighet att under handledning fördjupa dig i de uttryck du vill satsa vidare på.

Här ryms allt från arbete med arbetsprover, idékoncept, till internationella film-fotografi-, och kulturreseprojekt. När du går projektåret kan du också delta i krokiundervisning, kulturorientering och föreläsningar. En förutsättning för att komma in är att du gått en eftergymnasial grundutbildning inom konst.

Tillsammans med andra konststuderande på skolan följer du den samtida konstscenen i Stockholm, ser utställningar, dans och teater. Ditt läsår avslutas med att du deltar i en gemensam slututställning där du redovisar ditt projektarbete. Workshops i screentryck och digital bild Du erbjuds också att delta i workshops som är öppna för både Konstlinjen och Konstlinjen Extra. Exempel på workshops är screentryck, tredimensionellt arbete, digital bild, illustration, animation, installationer och performance.

Sigtuna folkhögskola

Välkommen till Sigtuna folkhögskola!

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konstutbildningen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstutbildningen

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstutbildningen från Sigtuna folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön