Visa allastudier.se som: Mobil

Manusutbildningen för film, scen och TV

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Sigtuna
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Manusutbildningen för film, scen och TV

Manusutbildningen för film, scen och TV erbjuder utveckling inom skrivande för film, scen och TV. Här får du möjlighet att utveckla ditt eget berättande och förfina din personliga stil.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på folkhögskola och har stort intresse av manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för medierna film, scen och TV. Våra lärare är erfarna och yrkesverksamma manusförfattare inom de olika medierna. Ett flertal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

I manusutbildningen ingår bland annat:

  • Skrivande som konstnärlig gestaltning
  • Manusprocessens olika delar
  • Arbete i Final Draft (professionellt manusprogram)
  • Text-, film- och teateranalys
  • Samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen
  • Västvärldens kulturhistoria

Du får lära mer om skrivprocessen med hjälp av långa och korta skrivövningar, där feedback från lärare och kurskamrater ingår. Texterna provas i samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen på skolan. Du studerar både i stor grupp, mindre grupper och enskilt. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både ditt eget och andras skrivande. Studiemiljön är på anrika Sigtunastiftelsen, med eget bibliotek, samt på Sigtuna folkhögskola.

Så ansöker du

Obligatorisk intervju.

I urvalsprocessen strävar vi efter att få en grupp nybörjare med en blandning vad gäller könsfördelning, varierande livserfarenheter och bakgrund, samt att få ihop en grupp med så bra dynamik som möjligt.Urvalet gör vi med utgångspunkt från vad du skrivit i din ansökan, i vissa fall ringer vi även referenser. Vi lägger vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen och bidra med olika erfarenheter, samt med feedback och kunskap till gruppen och utbildningen.

Du ska inte skicka arbetsprover, betyg, CV eller brev.

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas.

Kostnader

Tider

  • Höstterminen 2019 startar den 26 Augusti och slutar den 20 December
  • Vårterminen 2020 startar den 7 Januari och slutar den 5 Juni.

Tider en vanlig skoldag

Skoldagen börjar kl.08.45. Lunch mellan 11.30-12.30. Skoldagen avslutas kl.15.30

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en terminsavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar, högtider och kursavslutning samt skolnål.Terminsavgiften är 1200 kr.

Studieresan, som äger rum under början av vårterminen kostar 7000 kr, delbetalas under läsåret.
Varje kurs tar också ut en schablonavgift per termin för material och studiebesök. För Manusutbildningen är schablon-avgiften 2500 kr/termin. Det är inte säkert att schablonavgiften täcker alla kostnader. Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola

Välkommen till Sigtuna folkhögskola!

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Manusutbildningen för film, scen och TV
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Manusutbildningen för film, scen och TV från Sigtuna folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Manusutbildningen för film, scen och TV

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: