Visa allastudier.se som: Mobil

Skådespelarutbildningen för film och scen

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Sigtuna
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Skådespelarutbildningen för film och scen

Söker du en teaterutbildning med möjlighet till personlig utveckling?

Sigtuna folkhögskolas Skådespelarutbildning för film och scen är en unik teaterkurs. Skådespeleri, dramaturgi och personlig utveckling är viktiga inslag i utbildningen. Fokus ligger på skådespelartekniker för film och teater. Tack vare nära samarbete med skolans filmutbildning och konstutbildning, har du som student unika möjligheter att skapa personlig film och teater.

Skolans miljö och läge i Sigtuna erbjuder en rik variation av film- och teaterskapande. Du får flera chanser att möta publik, både på scen och genom publik visning av filmproduktioner. På Skådespelarutbildningen får du vara delaktig i ett flertal kortare projekt som syftar till att öka lärandet om hur du använder skådespeleriet mest effektivt.

Utbildningen är tänkt att ge en god inblick i skådespeleri för film och teater. Så oavsett om du tänker dig en yrkesväg inom film/teater eller vill ägna ett år åt ditt intresse, är denna teaterutbildning ett bra val. Alla övningar och metoder syftar till att utveckla konsten att gestalta karaktärer och skeenden på ett övertygande sätt i enlighet med den konstnärliga idén.

Så ansöker du

För att du ska kunna bli antagen till Skådespelarutbildningen behöver du fullständig gymnasieskola och tidigare teatererfarenhet eller stort teaterintresse.

Ansökan görs via elektroniska ansökningsformuläret på skolans hemsida.

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas.

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en terminsavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar, högtider och kursavslutning samt skolnål. Terminskostnaden är 1200 kr.

Studieresan, som äger rum under början av vårterminen 2020 kostar 7000 kr, delbetalas under läsåret.
Varje kurs tar också ut en schablonavgift per termin för material och studiebesök. För Skådespelarutbildningen är schablonavgiften 2500 kr/termin. Det är inte säkert att schablonavgiften täcker alla kostnader. Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Fortsatta studier

Projektår Skådespeleri

Fördjupning i de uttryck du väljer Efter en individuell och godkänd projektplan har du möjlighet att under handledning fördjupa dig i de uttryck du vill satsa vidare på. Här ryms allt från arbete med arbetsprover, idékoncept, till internationella film-fotografi-, och kulturreseprojekt.

När du går projektåret kan du också delta i kulturorientering och föreläsningar. En förutsättning för att komma in är att du läst teaterutbildning tidigare, exempelvis vår Skådespelarutbildning.
Du ges möjlighet att följa den samtida kulturscenen i Stockholm, se utställningar, dans och teater.

Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola

Välkommen till Sigtuna folkhögskola!

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skådespelarutbildningen för film och scen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skådespelarutbildningen för film och scen från Sigtuna folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skådespelarutbildningen för film och scen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: