Adobe Photoshop CC på distans - Heltäckande grund och fortsättningskurs

Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
10-20 timmar
Deltid
2 695 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Du väljer startdatum - Distans
 Kurs i Adobe Photoshop CC - Distans

Adobe Photoshop CC på distans - Heltäckande grund och fortsättningskurs

Adobe Photoshop CC från nybörjare till expertnivå!

I den här kursen kommer du att få en grundlig genomgång av Adobe Photoshop. Vi går igenom logiken i programmet, hur du ska tänka för att kunna arbeta med digitala bilder på ett effektivt sätt och alla verktyg som krävs för att du ska kunna utnyttja programmets fulla potential.

Kursen fokuserar på praktisk användning men innehåller även grundläggande teori som ger dig en förståelse för hur digitala bilder är uppbyggda så att du lär dig hantera dem på bästa sätt.

Efter avklarad kurs kommer du att kunna manipulera bilder på flera olika sätt och ha med dig verktyg som gör dig till en avancerad photoshop-användare.

Kursinnehåll

 • Logik och arbetssätt
 • DPI och upplösning
 • Filformat
 • Händelser
 • Kortkommandon
 • Verktygsfältet
 • Markera på olika sätt
 • Penslar och former
 • Övertoningar
 • Opacitet
 • Blandningslägen
 • Banor
 • Text
 • Lagerstruktur
 • Lagermasker
 • Lagerstilar
 • Justeringar och justeringslager (färger / nivåer / exponering / mättnad med mera)
 • Filter (förvrängning / oskärpa / skärpa / stilisering med mera)

Varför välja Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring?

Distansutbildningar

Kombinera arbete

med studier

Bli certifierad

Målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som aldrig någonsin har öppnat Photoshop tidigare och till dig som redan använder programmet men vill fördjupa din kunskap. Inga förkunskaper krävs men vi kommer att fördjupa oss så pass mycket att även en erfaren användare kan ha nytta av kursen.

Att kunna hantera digitala bilder ger dig verktyg för att kunna kommunicera visuellt och öppnar därmed upp många dörrar. Kursen ger dig på så vis möjlighet att utveckla din kompetens inom en rad olika områden och passar bland annat dig som:

Fotograferar

Du som fotograferar, oavsett om det är på en professionell nivå eller som hobby, kommer att lära dig massor av olika sätt att få dina bilder att se fantastiska ut. Du får med dig knep som rättar till det som inte blev som du tänkt dig och lär dig retuschera bort störande element. Du lär dig att på en avancerad nivå hantera färger, kontraster och ljus för att få exakt den stämning du är ute efter . Du lär dig också att skapa trovärdiga kollage genom en kombination av flera olika foton.

Arbetar med arkitektur och design

Kursen passar utmärkt för dig som designar byggda miljöer eller produkter och behöver testa och kommunicera dina idéer visuellt innan de blir verklighet. Du får med dig verktyg för att kunna utveckla en enkel skiss eller rendering från ett 3D-program till en förförisk bild och därmed kommunicera dina visioner på ett övertygande sätt. Du lär dig att skapa kollage som ser fotorealistiska ut och en effektiv arbetsmetodik som gör att du enkelt kan prova olika variationer av din design.

Designar digitala upplevelser

Webbsidor, appar och andra digitala upplevelser är fulla av bildmaterial och oavsett om det rör sig om en mobilapplikation, en programvara, hemsida eller en blogg kommer du med hjälp av den här kursen att kunna skräddarsy din design och därmed kunna skapa en bättre digital upplevelse. Du kommer kunna prova olika skisser på ett effektivt sätt, anpassa bildmaterial samt skapa ikoner och annat som gör din digitala upplevelse till en sammanhållen enhet.

Driver egen verksamhet och behöver kommunicera med digitala bilder

För dig som har eget företag eller annan verksamhet där du behöver nå ut med en idé eller produkt kommer kursen att ge dig större möjligheter att marknadsföra dig. Det kan handla om allt från att skapa attraktivt bildmaterial från ett event eller en produkt, att göra affischer med text och grafik till att snygga till din egen CV-bild.

Kostnader

Grundkurs i Adobe Photoshop CC kostar 2 695 kr (inkl. moms) och du har sedan obegränsad tillgång till kursen för alltid!

Du kan betala kursen med Klarna, Swish och faktura. 

Vi erbjuder dessutom räntefri delbetalning i samarbete med Klarna. 

Kursledare

Kursansvarig Emilie Dafgård

Innan hon skapade denna kurs har hon bland annat jobbat med att ta fram tutorials för Photoshop. Idag jobbar hon som arkitekt och jobbar i verktyget dagligen. År av erfarenhet inom flera olika områden har gjort att hon behärskar i princip alla funktioner i programmet och har utvecklat ett effektivt arbetssätt där hon på kort tid kraftigt kan förbättra foton, göra kommunikativt grafiskt material och skapa trovärdiga renderingar och kollage som är svåra att skilja från verkligheten. Det är med denna erfarenhet hon tagit fram kursen i Adobe Photoshop CC.

Läroplan

Kursen delas in i sex moment och flera tillhörande delmoment.

Tillhörande varje moment finns det uppgifter att lösa, tutorials som visar exempel på praktisk användning, instuderingsmaterial och quiz för att testa dina kunskaper.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:

 • Inläsningsmaterial
 • Videomaterial
 • Bildförklaringar
 • Övningsuppgifter
 • Certifieringstest
 • Quiz

Del 1: Dokumentet och arbetsmetodik
Det här är introduktionen till kursen. Här går vi igenom den grundläggande arbetsmetodiken för att på ett effektivt sätt kunna arbeta i Photoshop samt grunderna för hur en digital bild är uppbyggd.
– Ett effektivt arbetssätt
– DPI och hur det funkar
– Förgrundsfärg / bakgrundsfärg
– Olika filformat
– Händelser
– Begreppsordlista
– Kortkommandon

Del 2: Verktygsfältet
Här börjar vi gå in på de grundläggande funktionerna i programmet och lär oss hantera dem praktiskt med utgångspunkt från verktygsfältet. Vi lär oss bland annat:
– Markeringar på olika sätt
– Ritverktyget
– Fyllning och gradienter
– Beskära
– Olika lagningspenslar
– Former och banor
– Textverktyget

Del 3: Lager
Den tyngsta biten i kursen och en viktig pusselbit för att du ska kunna behärska programmets fulla potential. Här lär du dig allt om lagerstrukturen och lagermasker, vilket öppnar upp för att du ska kunna skapa avancerade fotokollage. Kapitlet innehåller:
– Grundläggande om lagerstruktur
– Olika slags lager
– Opacitet och blandningslägen
– Lagermasker
– Mappar
– Flytta, kopiera, markera och invertera masker
– Lagerstilar

Del 4: Justeringar
Allt du behöver veta för att redigera färger, nivåer, intensitet, mättnad och allt annat för att skapa exakt rätt stämning och utseende för dina bilder. Vi lär oss bland annat:
– Fyllningar
– Kontrast
– Nivåer
– Nyans / mättnad
– Svartvitt
– Övertoningskarta
– Selektiv färgändring
– Ersätt färg

Del 5: Filter
Vi lär oss hantera alla de filter som gör att du kan förvränga din bild på olika sätt, få din bild att efterlikna olika målningstekniker, arbeta med skärpa och oskärpa, brus och annat. Vi kommer att lära oss:
– Brus
– Förvandla pixlar
– Förvrängning
– Oskärpa
– Skärpa
– Stilisera
– Återgivning

Del 6: Certifiering
I den sista delen har du möjlighet att certifiera dig som digital marknadsförare. Certifikatet delas ut efter att du genomfört och klarat ett certifieringstest. Du har flera möjligheter att klara dessa test.

Efter utbildningen

Kursen hjälper dig att vässa dina färdigheter i visuell kommunikation och är användbar för en rad kreativa arbeten. Exempel på yrkesroller som kräver kunskaper i digital visuell kommunikation och där kursen är meriterande:

 • 3D-Visualiserare
 • Arkitekt
 • Inredningsarkitekt
 • Industridesigner
 • UX designer
 • Art director
 • Grafisk formgivare
 • Webbdesigner
 • Fotograf
 • Kommunikatör
 • Content developer
 • Illustratör
 • Förpackningsdesigner

Även om inte just ditt arbete innefattar visuell kommunikation ger kursen dig kraftfulla verktyg som öppnar upp för en rad olika projekt inom fotografi, konst och design.

Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring

Yrkesutbildningar i digital marknadsföring som leder till Jobb

Nordic Tech Institute är marknadsledande på kurser inom digital marknadsföring. Kurserna är alltid helt på distans.  Idag kan du gå kurser inom: Digital Marknadsföring Marknadsföring i sociala medier Sökmotormarknadsföring (och Google Ads) Displaymarknadsföring och programmatisk annonsering Alla kurser fokuserar på...


Läs mer om Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Adobe Photoshop CC på distans - Heltäckande grund och fortsättningskurs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner

Anna L

Bra att inte känna någon tidspress. Väldigt bra kurs!

Lena M

Mycket bra kurs, innehåller allt jag behövde veta i photoshop! Tack!

Jonathan

Jättebra och grundlig kurs som passar såväl nybörjare som mer rutinerade användare. Ett perfekt sätt att komma igång med programmet.

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Adobe Photoshop CC på distans - Heltäckande grund och fortsättningskurs från Nordic Tech Institute - Utbildningar i digital marknadsföring, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön