Visa allastudier.se som: Mobil
Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

STUDERA TILL KIROPRAKTOR - GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT

Kiropraktor är ett yrke för dig som gillar människor och människokroppen. En nyutexaminerad kiropraktor har dessutom lätt att få jobb, bra betalt och stor frihet att starta egen verksamhet eller göra internationell karriär.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan på KI Campus har utbildat kiropraktorer sedan 1983 och är idag Skandinaviens största och äldsta kiropraktiska institution.
Högskolans syfte är att erbjuda en kiropraktorutbildning baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Vi bedriver även forskning i samarbete med några av Sveriges mest aktade medicinska forskningsinstitutioner och universitetssjukhus. Vårt mål är att vara en utbildningsinstans av hög internationell klass!

Kiropraktorprogrammet

På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan kan du gå en femårig utbildning i kiropraktik som efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring leder till legitimation. Under utbildningen läser du ämnen som anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och näringsfysiologi och under årskurs 4 och 5 praktiserar du dina kunskaper i högskolans egna klinik.

Högskolans syfte

Högskolans syfte är att erbjuda en kiropraktorutbildning baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Vi bedriver även forskning i samarbete med några av Sveriges mest aktade medicinska forskningsinstitutioner och universitetssjukhus.

Avgifter & studiemedel

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan drivs inte av en privat ägare utan av en ideell stiftelse - helt utan vinstintressen. Alla pengar investeras i utbildningen. Vårt mål är att bli helt integrerade i det statliga universitetet och att vara en utbildningsinstans av hög internationell klass. 

Kiropraktorprogrammet är studiemedelsberättigat i hela Norden där svenska studenter söker studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Du kan ansöka om både studiebidrag, studielån samt merkostnadslån. Merkostnadslånet täcker den största delen av kursavgiften.


Visa alla utbildningar med Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Utbildningar

Yrkesutbildning
Vård / Omsorg
Kiropraktor / Naprapat / Osteopat Utbildningsform Längd Ort
Kiropraktorprogrammet Klassrum 5 år Solna

Visa alla

Videoreportage

   

Beskrivning av Solna

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skandinaviska Kiropraktorhögskolan
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Råsundav. 101, plan 1
169 57 Solna


Recensioner

Det finns inga recensioner för Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Gör en intresseanmälan

För att få mer information från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön