Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Göteborg
4 år
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-19 - Göteborg

Videoreportage

Skandinaviska Osteopathögskolan

Osteopatprogrammet

Är du intresserad av manuell medicin? Då ska du utbilda dig till osteopat!

En osteopat undersöker, diagnostiserar och behandlar patienter med smärta och funktionella besvär i rörelseapparaten. Det är ett yrke för dig som gillar att träffa människor och är intresserad av friskvård, hälsa, sjukvård och rehabilitering. Internationellt sätt är osteopati en av de största disciplinerna inom manuell medicin. Detta gör det möjligt att arbeta utomlands efter avslutad utbildning. 

Osteopatprogrammets upplägg
Under utbildningen läser du anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, patologi samt osteopatiska ämnen, träningslära och behandlingstekniker. De behandlingstekniker som osteopaten arbetar med är bland annat ledmobilisering, triggerpunktsbehandling, specifika mjukdelstekniker, ledmanipulation och indirekta tekniker. Hela tiden varvas praktik med teori. 

Från och med årskurs tre praktiserar du dina kunskaper på skolans studentklinik. Detta sker under handledning av erfarna osteopater. Under årskurs tre gör du ett examensarbete på grundnivå och fjärde året är på avancerad nivå.

"Jag sökte mig till osteopatin efter att jag själv fått hjälp med ett ryggbesvär som jag hade dragits med i flera år. Det stod tidigt klart att osteopatin erbjöd den, i min mening, bästa kombinationen mellan evidensbaserad och personcentrerad vård samt ett brett urval av behandlingstekniker. Det har inte gått en dag då jag ångrat mitt val att börja läsa på Skandinaviska Osteopathögskolan."

Sebastian Brander, årskurs 3.

Föreläsningstid vid högskolan är var fjärde vecka, i undervisningsblock om oftast fem till sju dagar. Under utbildningsblocken varvas teori med praktiska moment, initialt ligger tonvikten något mer på den teoretiska delen. Utbildningen är en heltidsutbildning och mellan blocken ska studenterna arbeta med självstudier och inlämningsuppgifter. Detta upplägg bygger alltså på att du som student tar ett stort eget ansvar för dina studier.

"Att börja plugga till osteopat var ett av det viktigaste valen i mitt liv. Variationen mellan alla olika studenter och lärare ger Skandinaviska Osteopathögskolan en unik atmosfär vilket gör plugget till något roligt som jag alltid ser fram emot. På studentkliniken träffar vi många patienter med olika smärttillstånd vilket är väldigt värdefullt. Varje lärare bidrar med sin egen erfarenhet och specifika kunskaper inom varje område inom osteopatin." Amanda Follin, årskurs 3.

Utbytesstudier
Skandinaviska Osteopathögskolan ingår i ett europeiskt nätverk, Osteopathic European Academic Network, OsEAN, vilket gör det möjligt för våra studenter att göra en utbytesvecka per läsår på annan osteopatisk skola i Europa. 

Kostnader
Osteopatprogrammet är avgiftsbelagt men inte CSN-berättigat. Eftersom osteopatprogrammet valideras av Metropolia University for Applied Sciences så undersöks för närvarande att möjligheten till CSN då det finska universitet står under statlig översyn. 

För närvarande erläggs läsårsavgiften års- eller månadsvis via autogiro. Se Osteopathögskolans hemsida för mer information om studiemedel och avgifter.

Vill du veta mer om osteopatprogrammet eller skolan?
Kontakta Skandinaviska Osteopathögskolan direkt genom att fylla i och skicka dina kontaktuppgifter.

Förkunskaper

För att ansöka till osteopatprogrammet krävs att du har grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Osteopat D.O,BSc in Healthcare (Osteopathy)

Skandinaviska Osteopathögskolan

Skandinaviska Osteopathögskolan

Skandinaviska Osteopathögskolan har utbildat osteopater i över 20 år och ger den enda universitetsutbildningen inom osteopati i Sverige.  Hög internationell klassVårt fyraåriga osteopatprogram valideras av Metropolia University for Applied Sciences, vilket garanterar dig som student en hög kvalitet på utbildningen....


Läs mer om Skandinaviska Osteopathögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Osteopatprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Skandinaviska Osteopathögskolan

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Osteopatprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön