Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Skellefteå
600 yh-poäng
Heltid

Hovslagare

En utbildning för dig som vill arbeta med hästar och vara din egen chef! 100% studietakt under tre år. Utbildningen leder till gedigna kompetenser i hovslageri där även djupgående kunskaper om hästen som helhet ingår, en förutsättning för att kunna sko för prestation och hållbarhet. Du får kompetens för att samarbeta med veterinär och utföra åtgärder vid sjukdom och skador. Efter avslutad utbildning har du de formella kompetenser som krävs för flera olika behörigheter inom yrket: Av Jordbruksverket Godkänd hovslagare, Gesällbrev och EFFA-certifiering (Europeiska Hovslagarefederationen) vilket innebär att du kan arbeta inom vilket EFFA-anslutet europeiskt land som helst.

Utbildningstid

Den treåriga utbildningen som omfattar 600 yrkeshögskolepoäng  bedrivs på helfart av Vuxenutbildningen i Skellefteå. Utbildningen är både skol- och företagsförlagd.
Den skolförlagda delen av utbildningen består av lärarledda lektioner, både teoretiska och praktiska, med modern utrustning i ändamålsenliga lokaler. Den företagsförlagda delen, LIA – Lärande i arbete, sker ute på företag i branschen med utbildade handledare och utgör merparten av utbildningen, totalt 53 veckor.

Studiemiljö

Campus Skellefteå erbjuder en utmärkt studiemiljö. Bibliotek, idrottshall, restaurang och café finns på området. Studentbostäder inom gångavstånd.

Skellefteå har bostadsgaranti för dig som hyr studentbostad.

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen krävs följande:

  • Gymnasieexamen eller motsvarande
  • Minst tre månaders yrkeserfarenhet med hästhantering/alternativt fem års hobbyverksamhet.
  • B-körkort
  • Godkänt antagningsprov

Hitta till utbildaren

Skellefteå kommun Vuxenutbildningen

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hovslagare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön