Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs MUSIK/TEXT

Skeppsholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs MUSIK/TEXT

Behörighetsgivande Allmän kurs för dig som, förutom att läsa ”vanliga gymnasieämnen”, också vill utvecklas som person, som vill hitta ett personligt uttryck och är intresserad av musik och text.

Allmän kurs - för att du ska få behörighet

Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen utgör 20-25% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen. Det finns också en specialkurs för dig som vill läsa Musik på heltid,100%. 

Behörighetsgivande ämnen du kan läsa:

  • Svenska 1, 2 och 3
  • Engelska 5 och 6 (Engelska 7 är valbart)
  • Samhällskunskap 1a (Samhällskunskap 1b är valbart)
  • Historia 1a1 (Historia 1a2 är valbart)
  • Naturkunskap 1a1
  • Matematik 1b (Matematik 2b är valbart)
  • Religionskunskap 1

Utvecklas inom musik och skrivande

Vi arbetar med att sjunga/stärka rösten, spela i ensemble samt utveckla vårt skrivande. Vi utvecklar också förmågan till samarbete, arbetar med att stärka självförtroende och potentialer och tar till vara egna personliga förmågor. Vi arbetar med delaktighet både i ett större samhällsperspektiv och i den egna gruppen.

Utbildningens upplägg

Din närvaro är en viktig del av kursupplägget då skolarbetet framförallt sker under lektionstid. En stor del av skolveckan består av ämnesstudier, i temaform. Ett slags projektarbete där vi fördjupar oss i ett ämne eller flera ämnenm under ett antal veckor. Vi lär oss av föreläsningar, litteratur, studiebesök, filmer och inte minst av varandra! Inga prov.

Förkunskaper

Kursen passar för dig som inte är klar med gymnasiet och vill få motsvarande gymnasiebehörighet. Beroende på hur många år du gått på gymnasiet/ hur mycket arbetslivserfarenhet du har läser du 1-3 år.

Du ansöker via Schoolsoft.

Examen & Intyg

Studieomdöme för den som vill.Studieomdömet är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga och ges i en sjugradig skala. Studieomdömet har betydelse vid intagning till högskola.

För att erhålla intyg på genomförda studier krävs närvaro och att ålagda uppgifter är fullgjorda.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Förbrukningsavgiften på 950 kr/termin täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer under skoltid, samt mat vid vissa av skolans gemensamma arrangemang.

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola

Centralt i Stockholm på Skeppsholmen

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar, oavsett om man vill läsa in behörighet på den Allmänna kursen eller fördjupa sig i ett specialintresse på Skriv- Musik- eller Båtbyggarkursen....


Läs mer om Skeppsholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs MUSIK/TEXT

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: