Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
2 år
CSN-berättigad

Musikkurs

Musikkursen på Skeppsholmens folkhögskola i Stockholm är en 2-årig bred och gränsöverskridande kurs för dig som vill inspireras av många olika musikstilar. Tillsammans skapar vi en musikalisk miljö där lust, experiment och oväntade möten står i centrum.

OBS: ansökan sker till pågående kurs

Kompletteringsantagning öppen. Du kan i år bara söka till det andra året i pågående kurs. Start 17 aug 2020. Notkunskap är då ett krav. 

Utbildningens innehåll

ENSEMBLESPEL

En stor del av musikkursen utgörs av ensemblespel i olika former. Du får stor möjlighet att pröva olika genrer och, om du vill, andra instrument. Vi spelar alla genrer! Vi har en stor variation av instrument: trummor, slagverk, bas, gitarr, fiol, trumpet, saxofon, flöjt, dragspel, nyckelharpa, cello etc.

MUSIKHISTORIA

Musikhistorien går som en röd tråd genom hela kursen. Vi spelar oss igenom olika tidsepoker och stilar. Det finns också utrymme för att välja egen musikinriktning i de fria ensemblegrupperna. Vi strävar efter att ta in så olika människor som möjligt och lär därmed även av varandra. I ämnet Låtskapande skriver man och framför sin egen musik.

GEHÖRSLÄRA

Musikteori, gehörslära. Detta är en musikkurs med bredd, också i förkunskaper, vi delar därför in klassen i olika nivågrupper när det gäller musikteori och gehörslära.

Om undervisningen 

Den individuella undervisningen på Skeppsholmens folkhögskolas musikkurs erbjuder är i sång, gitarr, trumma, bas och piano. Var och en har 40 min i veckan. Man kan, om man vill, byta instrument vid terminsskifte.

Vissa perioder bryter vi schemat på för att arbeta med olika projekt. Det kan t ex vara att förbereda och genomföra ett musikcafé i skolans stora sal (Segelsömmarsalen), eller ett pedagogiskt projekt, eller en musikturné, eller skriva, arrangera och framföra teater/filmmusik. Sista terminen brukar musikkursen göra en studieresa, oftast utomlands.

Bli en del av folkhögskolan

Delaktighet, självförvaltning och erfarenhetsutbyte över kursgränserna är viktigt för att förverkliga folkhögskolans idé. Därför finns aktiviteter som, för de långa kurserna, är gemensamma för hela skolan. Varje läsår arbetar varje deltagare en vecka i köket under ledning av skolans två kockar. En gång i veckan städar vi våra lokaler tillsammans.

Förkunskaper

Förkunskapskrav:

Genomgången grundskola eller motsvarande. För att bli antagen krävs goda spelkunskaper på minst ett instrument/sång. Att någorlunda behärska fler än ett instrument är önskvärt. Notkunskap är inget krav (utom vid kompletteringsantagning till år 2) – teori och gehörsundervisningen är nivågrupperad.

Obs! Kompletteringsantagning öppen till hösten 2020

Notkunskap ett krav! Du söker till andra året i en pågående kurs.

Ansökan 

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, kopior på senaste betyg samt personbevis. 

Vad händer med min ansökan? 

Lärarna på musikkursen samt några kursdeltagare kommer att läsa igenom alla ansökningar och kallar (vid ordinarie antagning) därefter c:a 70 personer till intervju och provspel. Varje sökande får c:a 20 min för intervju/provspel. Du väljer själv vad du vill spela. Du kan antingen få ett enklare komp på plats eller ta med dig. Inga övriga prov.

Besked om att du har blivit antagen får du ett par veckor efter intervjun. Den som får plats måste inom två veckor bekräfta om man vill ha den eller inte.

Examen & Intyg

Efter fullgjord avslutad kurs med minst 85% närvaro, får du ett intyg på de moment som ingått i kursen. (Inga betyg i enskilda ämnen eller studieomdöme).

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Förbrukningsavgiften på 1800 kr/termin täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer under skoltid, samt mat vid vissa av skolans gemensamma arrangemang.

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola

Centralt i Stockholm på Skeppsholmen

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar, oavsett om man vill läsa in behörighet på den Allmänna kursen eller fördjupa sig i ett specialintresse på Skriv- Musik- eller Båtbyggarkursen....


Läs mer om Skeppsholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Skeppsholmens folkhögskola

Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: