Visa allastudier.se som: Mobil

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Sommenbygdens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
En termin
Deltid
Sommenbygdens folkhögskola

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Kursens syfte är att ge nya synsätt och tankar om relationen mellan hunden och människan. Den bygger på ett empatiskt och etiskt perspektiv, utifrån vilket den vill stimulera ett reflekterande tänkesätt och samtal.

Du kommer att få ta del av kunskap från andra ämnesområden än de som vanligen används i hundsammanhang. Du får även möjlighet att fundera över dig själv och dina känslor i relationen till hundar. Syftet är att vid kursens slut ha fördjupat och vidgat synen på hunden och människans relation, liksom vårt ansvar att ta medvetna etiska och medkännande beslut som hundägare.

Kursen går helt på distans och är indelad i tre block – Hunden, Människan och Vår relation. Den utgörs av fem nätbaserade träffar – två heldagar (lördag) och tre kvällar (vardag) då vi varvar föreläsningar och diskussioner. Mellan träffarna är det arbete med hemstudier och en inlämningsuppgift. Nätträffarna och kommunikation mellan träffarna körs via Teams.

Datum och tid för nätträffarna:

lördag 30/1 heldag
torsdag 25/2 3 timmar
lördag 27/3 heldag
onsdag 28/4 1,5 timma
tisdag 4/5 1,5 timma

Lärare:

Kerstin Malm är filosofie doktor i etologi med inriktning på hunddjur. Hon har även läst psykologi och filosofi på universitetet. Hon har en 2-årig utbildning till samtalscoach och är hundpsykolog. Sedan 2001 driver hon det egna företaget K.Malm, där hon erbjuder kurser och föreläsningar. Hon har skrivit ett flertal böcker, utgivna på Bonniers och eget förlag. Under åren har det även blivit en del projekt, varav värdegrundsmaterialet REDE (Respekt Empati Djur Etik) för barn, kanske är det mest välkända. 

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hundfilosof-Hund i en hållbar värld
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hundfilosof-Hund i en hållbar värld från Sommenbygdens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön