Visa allastudier.se som: Mobil

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Sommenbygdens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
En termin
Deltid
3 900 SEK Momsfri
Distans
Startdatum: 2022-08-27 - Distans
Sommenbygdens folkhögskola

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Hundfilosof - Hund i en hållbar värld

Är du en person som tycker om hundar men känner att hundvärlden inte riktigt har det du söker och tror på? Är du en person som gärna vänder och vrider på saker och tänker i nya banor? Anmäl dig då till vår nya distanskurs i hundfilosofi.

Filosof betyder ”vän av visdom” och inom filosofin sysslar man med att kritiskt granska och analysera grundläggande teorier och tänkesätt. Med hundfilosofi avser vi i denna kurs att bredda hundvärldens traditionella synsätt för att kritiskt jämföra och begrunda vad olika perspektiv får för konsekvenser och vad våra värderingar säger oss är rätt. 

Kursens syfte är att ge nya synsätt och tankar om relationen mellan hunden och människan. Den bygger på ett empatiskt och etiskt perspektiv, utifrån vilket den vill stimulera ett reflekterande tänkesätt och samtal. Du kommer att få ta del av kunskap från andra ämnesområden än de som vanligen används i hundsammanhang. Du får även möjlighet att fundera över dig själv och dina känslor i relationen till hundar. Syftet är att vid kursens slut ha fördjupat och vidgat synen på hunden och människans relation, liksom vårt ansvar att ta medvetna etiska och medkännande beslut som hundägare.

Kursen går helt på distans och är indelad i tre block – Hunden, Människan och Vår relation. Den utgörs av nätbaserade träffar då vi varvar föreläsningar och diskussioner. Mellan träffarna är det digitala gruppträffar, egna hemstudier samt arbete med en inlämningsuppgift. Vår digitala plattform för information och träffar är Microsoft Teams. Viss kurslitteratur är på engelska.

Utbildningens ledare

Kerstin Malm

Kerstin Malm är filosofie doktor i etologi med inriktning på hunddjur. Hon har även läst psykologi och filosofi på universitetet. Hon har en 2-årig utbildning till samtalscoach och är hundpsykolog. Sedan 2001 driver hon det egna företaget K.Malm, där hon erbjuder kurser och föreläsningar. Hon har skrivit ett flertal böcker, utgivna på Bonniers och eget förlag. Under åren har det även blivit en del projekt, varav värdegrundsmaterialet REDE (Respekt Empati Djur Etik) för barn, kanske är det mest välkända.

Behörighet och Ansökan

Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet. Ett personligt brev som du skickar med vid ansökan. Det personliga brevet har stor betydelse så lägg gärna ner en del tid på det. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator.

Examen & Intyg

EFTER AVSLUTAD KURS

Efter genomförd utbildning får du ett intyg på att du fullgjort kursen, under förutsättning att du närvarat på alla träffarna och lämnat in uppgiften och fått den godkänd.

Kostnader

3900 kr, kan delbetalas. Kostnad för litteratur tillkommer. Den här kursen finansieras inte av statsbidrag.

Fortsatta studier

Datum och tid för nätträffarna:

27-28/8, lördag kl. 10-15 och söndag 9-13

onsdag 28/9 kl 18-21

29-30/10, lördag kl 10-15 och söndag 9-13

torsdag 24/11 kl 18-20.30

onsdag 30/11 kl 18-20.30.

Kursen pågår v 35-48.

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hundfilosof-Hund i en hållbar värld
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hundfilosof-Hund i en hållbar värld från Sommenbygdens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön