Visa allastudier.se som: Mobil

Diet for a green planet - hållbar mat i storkök

Stensunds folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Trosa
36 veckor
Deltid
CSN-berättigad
stensunds folkhögskola

Diet for a green planet - hållbar mat i storkök

Vill du göra din organisation till en del av lösningen på framtidens hållbara matsystem? Välkommen till kursen som kombinerar grundliga kunskaper om hållbar mat med förändringsledning av storkök.

En utbildning om hållbar mat!

Diet för a Green Planet syftar till att ge varje deltagare kunskap att utforma meny och administration för att servera hållbar mat av högsta kvalitét. Målet är att storkök ska gynna utvecklingen av kretsloppsjordbruk och hälsa i Sverige, genom stegvisa förändringar i den egna verksamheten. Innehåll och utformning är praktiskt planerade och kursmomenten appliceras på den egna organisationen. Kursen är en plattform för ett gemensamt lärande sinsemellan deltagarna som lockar fram nya idéer till egna köken.   

Ansökan och behörighet

Ansökan: Sker via skolans hemsida. Du behöver inte bifoga betyg eller referenser, berätta bara kort om dig själv, varför du vill gå kursen och hur den skulle gynna dig. 

Behörighet: Kursen är utformad för er som arbetar inom eller i anknytning till storkök i offentlig eller privat regi. Kursen är utformad för er som arbetar inom eller i anknytning till storkök i offentlig eller privat regi. Kursen är applicerbar på olika yrkesroller, såväl praktiska som administrativa - Du kan nämligen välja att arbeta med allt ifrån att utforma menyer till att uppdatera styrdokument.

Andra roller inom mat och miljö har dock också behörighet, t.ex. politiskt aktiva som vill bättra på sina kunskaper om maten som ett miljöverktyg. 

Kursbeskrivning

Diet for a Green Planet är ett vedertaget måltidskoncept som med stor framgång bygger ett hållbart livsmedelssystem från bord till jord. Kursen Diet for a Green planet syftar till att ge varje deltagare kunskaper att servera medveten mat som gynnar utvecklingen av hållbara jordbruk, hav och hälsa i Sverige. Innehåll och utformning är praktiskt planerade och kursmomenten appliceras på den egna verksamheten. Allt ifrån val av råvaror till organisatoriska förändringar och administrativa utmaningar såsom upphandlingsregler behandlas i kursen. Ett stort utbyte mellan deltagarna i kursen - i form av synergier och samarbeten - medför också ett stort mervärde. Vi rekommenderar varmt att två eller fler medarbetare från varje verksamhet deltar för att förankra förändringsarbetet. 

Kursen hålls av oss på BERAS ihop med samarbetspartners. Vi står själva för undervisningen och är handledare i det förändringsarbete som du som kursdeltagare väljer att initiera i din verksamhet under kursens gång. Kursmomenten är utformade för att integreras i den verksamhet du representerar och blir således ett självklart startskott och stöd i förändringsarbetet i just din organisation. Kursen innebär alltså att ni kan komma igång med förändringsarbetet direkt - eller få en rejäl skjuts framåt i det förändringsarbete ni redan driver. 

Välkomna till kursen Diet for a Green Planet - tillsammans bygger vi bit för bit ett hållbart livsmedelssyst

Kostnader

KostnaderKursen är avgiftsfri men en kostnad för studieresor, kost och logi vid sammankomster tillkommer och uppgår till ca. 5000kr.

Stensunds folkhögskola

Stensunds folkhögskola

Välj om du vill bo på skolans internat vid havet

Stensunds Folkhögskola är inte bara en skola, det är även en plats att växa på! Stensunds Folkhögskola är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Du finner Stensunds Folkhögskola vid havet, 7 mil söder om...


Läs mer om Stensunds folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diet for a green planet - hållbar mat i storkök
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stensunds folkhögskola

Stensunds folkhögskola
619 91 Trosa

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Diet for a green planet - hållbar mat i storkök, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön