Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Öland
40 veckor
Heltid

Keramik 1

Utbildningen utgår från ett konstnärligt och hantverksmässigt förhållningssätt till det keramiska materialet. Undervisningen är upplagd kring kortare teoretiska och praktiska övningar som sedan utvecklas till längre projekt. Du kan arbeta med flertalet keramiska material, alltifrån lergods och stengods till porslin. Vi lägger stor vikt vid samtaletoch fokuserar på personlig utveckling. För att du skall kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt måste du ta ansvar och egna initiativ. Efter avslutad utbildning är du väl förberedd för en utveckling mot din yrkesverksamhet som keramiker.

Om Keramik 1

Första året består i stora delar av grundläggande tekniska och teoretiska kurser med syfte att ge den studerande de baskunskaper som behövs för att kunna arbeta självständigt med olika uttryck. Utbildningen innehåller även kortare perioder med projektarbeten, vilket ställer krav på självständighet och motivation. Studiesättet är medvetet valt för att ge träning inför en kvalificerad yrkesverksamhet eller studier vid högskola.

Den välutrustade verkstaden samt en bred handledarkompetens, möjliggör skapandet av såväl traditionella hantverksföremål som renodlade konstuttryck eller industriell formgivning. Utbildningen syftar till att ge den studerande ett medvetet förhållningssätt till sitt skapande samt en god teknisk och teoretisk grund inom det keramiska fältet.

Förkunskaper

Gymnasiekompetens eller motsvarande samt godkända arbetsprover.

Hitta till utbildaren

Stiftelsen Capellagården

Recensioner

Det finns inga recensioner för Keramik 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: