Sammanfattning
Yrkeshögskola
Öland
40 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2024-08-19 - Öland

Textil 1

Utbildningen utgår från ett hantverksmässigt och konstnärligt förhållningssätt till det textila materialet och har sin grund i en genuin hantverkstradition. Det praktiska arbetet kompletteras med teoretiska uppgifter för att utveckla färdigheter och kunskaper. Stor tyngd läggs vid färg- och formövningar som integreras i det textila arbetet. Du får en bred textil kompetens och en god grund för fortsatta studier inom textilt hantverk, samt textil som konstnärligt uttrycksmedel.

Om Textil 1

Utbildningen är inriktad på en hantverksmässig framställning av textil, i första hand genom vävning, färgning, broderi, färg- och formlära. Detta innebär att du tränas i att sätta en personlig prägel på dina arbeten genom att planera, skissa, beräkna och tillverka.

Första året består i stora delar av grundläggande tekniska och teoretiska kurser med syfte att ge den studerande de baskunskaper som behövs för att kunna arbeta självständigt med olika uttryck . Utbildningen innehåller även kortare perioder med projektarbeten, vilket ställer krav på självständighet och motivation. Studiesättet är medvetet valt för att ge träning inför en kvalificerad yrkesverksamhet eller studier vid högskola.

Den välutrustade verkstaden samt en bred handledarkompetens, möjliggör skapandet av såväl traditionella hantverksföremål som renodlade konstuttryck eller industriell formgivning. Utbildningen syftar till att ge eleven ett medvetet förhållningssätt till sitt skapande samt en god teknisk och teoretisk grund inom det textila fältet.

Förkunskaper

Gymnasiekompetens eller motsvarande samt godkända arbetsprover.

Hitta till utbildaren

Stiftelsen Capellagården