Visa allastudier.se som: Mobil

Konst hantverk design – högskoleförberedande utbildning

Stiftelsen Stenebyskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Bengtsfors
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Bengtsfors
2020-08-17

Bengtsfors
2021-08-16

Bengtsfors
2022-08-15

Konst hantverk design – högskoleförberedande utbildning

Utbildningen lägger grunden för en lyckad ansökan till vidare studier på högskolor och universitet inom området, vart du än vill i världen.

Undervisningen bedrivs i projektform där undersökande, hantverksskicklighet och gestaltningsförmåga tränas. Centralt i utbildningen är den kreativa processen som genomsyras av lekfullhet och risktagande. Studenterna utmanas till nya förhållningssätt och att tänja på sina egna och materialets gränser. Arbetet relateras till samtid och samhälle och de studerande tränas i att framföra och motivera personliga insikter i estetik, etik och miljö.

Välj mellan sju olika inriktningar

De 1-åriga inriktningarna kan kombineras till en 2-årig utbildning.

- Form och Design – 1 år
Vi jobbar ofta i korta projekt med fokus på individens utveckling. Varje uppgift kan du rikta mot ditt intresseområde såsom mode, textil, konst, design eller inredning. Du tränas i att utveckla dina idéer och ditt uttryck på papper och digitalt.

- Kläder – 1 år
Du lär dig grunderna i klädskapande: från idé och skiss till färdigt plagg. Individuella projekt varvas med genomgångar av mönsterkonstruktion, tillskärning, drapering och sömnad. Du får verktyg som hjälper dig att våga testa nya idéer.

- Textil: Konst och Design – 1 år
Du får en verktygslåda i form av olika hantverkstekniker såsom vävning, färgning, textiltryck, broderi och textilmanipulering. Genom att kombinera skissande med hantverk utvecklar du ditt uttryck, vilket är nyckeln till din framtida karriär.

- KMTO – 1 år
Projektbaserat fördjupningsår i gränslandet mellan kläder och mode, textil och objekt.

- Objekt Smyckekonst – 2 år
Genom att kombinera process och materialkunskap ger inriktningen dig de verktyg som krävs för att gå från idé till objekt. Du får undervisning i olika hantverkstekniker som gör dig lyhörd för metallens egenskaper, en kunskap som kan överföras till andra material och användas till olika uttryck inom områden såsom industridesign, inredningsdesign, konst och såklart smycke.

- Skinn – Textil: Accessoarer och Kläder – 2 år
Här får du kunskaper om unika material. Du jobbar från idé till färdiga plagg, accessoarer och produkter där etik- och miljöfrågor får stort utrymme. Mönsterkonstruktion, sömnad och textila experiment bidrar till en utbildning med både bredd och spets.

-Trähantverk Möbelsnickeri – 2 år
De dalsländska trädens väg till din möbel! Du lär dig arbeta med handverktyg och maskiner, att se genom att teckna och om färg och form. Redskap du behöver för att finna ditt sätt att förhålla dig till trä, hantverk, möbler, rum och tid.

Under läsåret bidrar gästlärare och föreläsare med spetskompetens och nya infallsvinklar. Konstnärlig undervisning ingår med fördjupning inom kroki, färg- och formlära, måleri och skulptur. Verkstäder med egen arbetsplats och skissutrymmen står till förfogande även efter lektionstid och under helger.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Stiftelsen Stenebyskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konst hantverk design – högskoleförberedande utbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: