Visa allastudier.se som: Mobil

Modelinjen – dag

Stockholms Tillskärarakademi
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 terminer
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Modelinjen – dag

Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina ider och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, få möjlighet att gå på spännande föreläsningar, lära dig om materialen du väljer att jobba med, och prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg
Kursen går en heldag i veckan (måndagar) under två terminer, 26 sammankomster, 156 timmar.
Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförndring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspårk och framstllande av slutprodukten; din portfolio.

Lärare
Emilie Lantz m fl.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Du kommer att behöva köpa en egen tygsax, en sprätt och ett måttband, men gör inte det innan du börjat utbildningen, eftersom du kommer få ett elevkort som ger dig rabatt i vissa butiker.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Till Stockholms Tillskärarakademi är alla välkomna!Tycker du att mode, kläder och textil är lika viktigt som luften du andas? Då kommer du att trivas på Stockholms Tillskärarakademi. Skolan grundades 1913 och tillhör idag en av de främsta inom mönsterkonstruktion, sömnad,...


Läs mer om Stockholms Tillskärarakademi och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Modelinjen – dag
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stockholms Tillskärarakademi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Modelinjen – dag från Stockholms Tillskärarakademi, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Modelinjen – dag

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: