Visa allastudier.se som: Mobil

Barn, unga och migration

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Stockholm

Barn, unga och migration

Kursen riktar sig till dig som intresserar dig för möjligheter och utmaningar med barn och ungas transnationella migration. Under kursen fördjupar vi oss i de historiska, sociala och kulturella villkor som påverkar inkluderings- och exkluderingsprocesser för barn och unga under integrationsprocessen. Du får lära dig mer om relationen mellan unga migranter och det nya landet genom att arbeta med frågor som:
- vilka strategier skapar barn och unga för att hantera sin vardag i samband med migrations- och integrationsprocessen?
- hur utformas samhällets mottagnings- och utbildningssystem i mötet mellan migranter, olika professioner och ideella krafter?
- hur påverkas unga migranter av klyftan mellan ideal om mänskliga rättigheter och en verklighet av invandringsfientliga strömningar?

Efter kursen kan du bl.a.
- analysera migration som en historisk, social och kulturell process med betydelse för ungas identiteter och tillhörigheter,
- visa förståelse för hur samhälleliga normer och strukturer påverkar villkoren för socialt och kulturellt erkännande, samt
- identifiera och kritiskt reflektera över hur barndomar formas i migrations- och integrationsprocesser.

Kursen ges på halvfart under den andra halvan av vårterminen. Undervisningen består av föreläsningar varvade med seminarier. Examinationsuppgiften består av en fältstudie som utvecklas i samråd med kursens lärare.

Länk till kurshemsidan

Förkunskaper

Examen om minst 180 hp inom humanistiskt eller samhällsvetenskapligt huvudområde eller lärarutbildning, inklusive ett examensarbete om minst 15 hp, samt Svenska 3 och Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barn, unga och migration

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: