Visa allastudier.se som: Mobil

Deskriptiv lingvistik

Stockholms universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Stockholm

Deskriptiv lingvistik

Kursen ger en djupare inblick i hur ett specifikt språk med begränsade deskriptiva resurser är uppbyggt. Utifrån befintligt språkmaterial med översättning lär sig studenten att analysera och beskriva aspekter av språkets morfologi, syntax, fonologi och lexikon ur språktypologiskt perspektiv. Kursen förbereder studenten för att kunna arbeta självständigt med beskrivning av aspekter av ett språk i ett eget projekt (t ex i en kandidatuppsats) som inte är ett för studenten tidigare känt språk.

Förkunskaper

Morfologiska och syntaktiska strukturer, 7,5 hp, som fristående kurs eller som delkurs inom Lingvistik II, 30 hp, och minst 22,5 avklarade högskolepoäng inom Lingvistik I, 30 hp, eller motsvarande. Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön