Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Ekologi I

Ekologi studerar vad som påverkar utbredning och antal av olika arter och hur de är anpassade till sin omvärld. Du studerar olika ekologiska organisationsnivåer: individer, populationer, organismsamhällen och ekosystem, med exempel från mikroorganismer, växter och djur. Kursen innehåller bl. a. en fältkurs med planering, genomförande och redovisning av en fältuppgift. Kursen ingår i kandidatprogrammen i biologi, biogeovetenskap och marinbiologi samt i ämneslärarprogrammet, men kan också i mån av plats läsas som fristående kurs. Kursen ges både på höstterminen (sep-nov) och vårterminen (mars - juni).

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 30 hp biologi, vari ska ingå kursen Organismernas mångfald och fylogeni, 15 hp (BL2023) eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ekologi I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön