Visa allastudier.se som: Mobil

Fältlingvistik

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Höst 2022

Distans
Höst 2022

Fältlingvistik

Kursens huvudsakliga fokus ligger på praktiskt arbete med en talare av ett mindre beskrivet språk, inklusive strukturering och analys av data. Därtill orienteras på mer teoretisk nivå om relaterade teman som etiska ställningstaganden, interaktionstekniker, dokumentations- och arkiveringsaspekter och skillnader mellan beskrivning och dokumentation, praktiska hänsyn i fältsituationen, presentation av data, liksom generellt/typologiskt om områden inom syntax, morfologi, fonologi och fonetik, enligt de behov som uppstår i det praktiska arbetet.

Förkunskaper

Examen om 180 hp i ett språkvetenskapligt huvudområde med språkvetenskapligt examensarbete. 60 hp allmän språkvetenskap, varav 15 hp inom området språkdiversitet, inkluderat i examen eller läst fristående. Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Fältlingvistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön