Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Kinesiska V

Kursen befäster och fördjupar ytterligare kunskaperna i modern standardkinesiska (putonghua) och övar upp textläsningsförmågan samt förmågan att översätta och analysera mer komplicerade kinesiska texter.Praktisk språkfärdighet V, 7,5 hpModulen övar upp studentens förmåga att i kommunikativt syfte på högre medelnivå förstå innehållet i valda audiovisuella material och texter, muntligt och skriftligt återberätta och sammanfatta detta samt muntligt diskutera och skriftligt redovisa valda ämnen i olika sammanhang med korrekt meningsbyggnad och teckenföljd.Extensiv textläsning, 7,5 hpModulen befäster och fördjupar kunskaperna i det moderna kinesiska skriftspråket och övar upp textläsningsförmågan. Den innefattar textläsning, textanalys, grammatisk analys, teckenkunskap och redovisning av facktexter. Översättning i teori och praktik. 7,5 hpDenna modul lägger tonvikten på att läsa, analysera och översätta korta kinesiska källtexter till svenska/engelska men belyser även språkliga och lingvistiska aspekter av texterna. Deltagarna kommer att få stifta bekantskap med olika genrer av kinesisk text. Modulen kommer även att ge en introduktion till översättningsteori.Kinakunskap V, 7,5 hp Modulen är ett seminarium som kommer att fokusera på varierande dimensioner av interkulturella möten mellan den kinesiska världen och Europa med ett speciellt fokus på relationerna mellan Sverige och den kinesiska världen.

Förkunskaper

Kinesiska I, 30 högskolepoäng, Kinesiska II, 30 högskolepoäng, Kinesiska III, 30 högskolepoäng samt Kinesiska IV, 20 högskolepoäng, eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kinesiska V

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön