Visa allastudier.se som: Mobil

Landskapsekologiskt projektarbete

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-10-14

Landskapsekologiskt projektarbete

Kursen behandlar planering och genomförande av ett landskapsekologiskt projektarbete. Frågeställningarna i projektarbetet innefattar såväl temporala som rumsliga perspektiv och ämnesteoretisk fördjupning. Kursen berör olika former av försöksupplägg för insamlande av data samt hur dessa kan analyseras för att undersöka hur landskapets struktur och dynamik påverkar ekologiska processer, ekosystem och förekomst av växter och djur. Särskilt fokus läggs på bevarandefrågor som inkluderar både rumsliga processer och effekter av tid såsom fördröjningseffekter hos dagens artrikedom.Kursen är en obligatorisk kurs i Masterprogram i landskapsekologi, men kursen kan också läsas som en fristående kurs.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande Landskapsekologi - teori och design, 15 hp (GE7081). Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Landskapsekologiskt projektarbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön