Visa allastudier.se som: Mobil

Livsmedelskemi och livsmedelslära

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Huddinge
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Huddinge

Livsmedelskemi och livsmedelslära

Denna kurs ingår under termin 2 i kandidatprogrammet i nutrition. Kursen behandlar råvarors och livsmedels sammansättning, egenskaper och bearbetning, och näringsämnesförändringar vid olika betingelser såsom lagring, beredning och värmebehandling. Livsmedelsprodukters uppbyggnad och sammansättning samt livsmedelskvalitet, livsmedelsanalys, livsmedelslagstiftning och bestämmelser tas också upp.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 30 hp kemi varav minst 7,5 hp biokemi och 7,5 hp organisk kemi, eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Livsmedelskemi och livsmedelslära

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: