Visa allastudier.se som: Mobil

Luftkvalitet: utomhus och inomhus

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Stockholm

Luftkvalitet: utomhus och inomhus

Kursen behandlar luftföroreningar utomhus och inomhus i stadsmiljö. Syfte och kunskapsmål Du får lära dig de bakomliggande orsakerna till förekomsten av luftföroreningar utomhus och inomhus i en stadsmiljö och hur problem med föroreningar kan minskas. Fokus är på uppkomsten av luftföroreningar, deras spridning och transport samt hur de påverkar miljön och människors hälsa. Kursen behandlar även metoder för att uppskatta samhällskostnaderna förknippade med luftföroreningsutsläppen och regelverken som reglerar förekomsten i stadsluften och utsläppen från olika verksamheter.Innehåll och undervisningsmetoderI kursen förekommer föreläsningar, övningar i form av modellberäkningar och mätningar samt ett projektarbete. Du kommer i kontakt med myndigheter som ansvarar för luftkvaliteten i stadsmiljön. Kursen ges normalt på engelska om inte alla deltagare är svenskspråkiga.

Förkunskaper

Kunskaper motsvarande kandidatexamen, där minst 90 hp i biologi, fysik, geovetenskap, kemi eller matematik ingår. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Luftkvalitet: utomhus och inomhus

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: