Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i demografi

Stockholms universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Magisterprogram i demografi

Programmet ges av Sociologiska institutionen. Observera att masterprogrammen på Sociologiska institutionen från och med nu enbart kommer att finnas med i en antagningsomgång. Vill du läsa detta program HT2020 så behöver du söka det i den internationella omgången som öppnar 16 oktober och som har sista ansökningsdag 15 januari 2020.Demografi är det vetenskapliga studiet av befolkningar. Demografins huvuduppgift är att beskriva och analysera befolkningsutvecklingar i olika sociala sammanhang och tidsperioder samt att undersöka orsaker till och konsekvenser av förändringar i befolkningsstrukturer (bl a variationer i åldersspridning och andel kvinnor och män). Demografisk kunskap är väsentlig för samhällsplanering och för förståelse av hur samhällen fungerar. Programmet startar med tre obligatoriska kurser i demografi, där demografiska metoder och demografisk teori inkluderas. De övriga 22,5 poängen kan väljas fritt men 7,5 poäng behöver vara en kurs med demografisk inriktning. Programmet avslutas med en magisteruppsats.Programmets mål är att förbereda studenterna för kvalificerat demografiskt utredningsarbete. Studenterna lär sig att beskriva och analysera befolkningsutvecklingen i olika samhällskontexter och tidsepoker samt förändringarna i befolkningsstrukturen med dess betingelser och konsekvenser som är viktiga för all samhällsplanering och för förståelse för samhällens sätt att fungera.

Förkunskaper

Kandidatexamen i ekonomisk historia, nationalekonomi, kulturgeografi, sociologi, statistik eller motsvarande; Engelska B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i demografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: