Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i organisk kemi

Stockholms universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Masterprogram i organisk kemi

Masterprogrammet i organisk kemi vänder sig till Dig som vill lära dig att förstå hur små molekyler kan framställas, hur de ser ut samt hur de kan växelverka med varandra i exempelvis mer komplexa biologiska system. Organiska molekyler utgör grunden för nästan alla läkemedel samt för mycket av dagens moderna material. Programmet ges av landets största och starkaste institution inom området och syftar till att ge såväl bredd som spetskompetens inom både syntetisk och analytisk organisk kemi. Utbildningen består av obligatoriska kurser omfattande 75 hp (2 kurser på vardera 15 hp och ett självständigt arbete, 45 hp) samt minst en valbar kurs om 15 hp på avancerad nivå. Därutöver ges utrymme för valfria kurser på högskolenivå. Programmet har en nära forskningsanknytning och är utformat för att täcka flertalet av institutionens mycket framgångsrika och internationellt erkända forskningsinriktningar. Programmet ger kunskaper och färdigheter som är en god grund både för forskarutbildning och till en yrkeskarriär inom organisk-kemisk industri såväl nationellt som internationellt. I samhället behövs organiska kemister i bl a läkemedelsindustri, polymerindustri och annan industri med organisk kemisk inriktning, livsmedels- och skogs- industri, inom miljövård samt även för undervisning och forskning. Inom grundforskningen som internationellt sett är omfattande utgör organisk kemi en viktig del. Utveckling av den organiska kemin mot gränsområden som fysikalisk kemi och kvantkemi å ena sidan och biologi och biokemi å andra sidan är av stor betydelse och sker kontinuerligt.

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs kunskaper motsvarande kandidatexamen, där minst 90 högskolepoäng kemi ingår. Av dessa poäng ska minst 20 högskolepoäng vara inom organisk kemi. Engelska 6 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i organisk kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: