Visa allastudier.se som: Mobil

Organisk kemi - reaktivitet och struktur

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Organisk kemi - reaktivitet och struktur

Kursens tonvikt är lagd på praktisk tillämpning av modern organisk analytisk teknik, som redan finns eller kommer att finnas på de flesta laboratorier, och en vidareutveckling av förmågan till arbete med organisk syntes. Kursen är en god grund för vidare specialisering inom organisk kemi mot såväl strukturanalytiskt arbete som syntetiskt inriktat arbete.Teorin omfattar två moment:- Organisk reaktionslära med tonvikt på mekanismer, en utvidgning och fördjupning av grundkursen (organisk kemi I). - Spektrometriska metoder (IR, UV, NMR och MS), kromatografiska separationsmetoder.Laborationer omfattar två moment:- Organiska synteser som illustrerar modern laborationsteknik och som knyter an till reaktionsläran i teoriblocket. - Separation och identifikation av organiska föreningar i en komplicerad blandning. Identifikationen görs huvudsakligen med spektrometri (IR, UV, NMR och MS).

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper i kemi motsvarande minst 60 högskolepoäng, av vilka minst 15 högskolepoäng skall vara organisk kemi. Kravet kan även uppfyllas av den som på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Organisk kemi - reaktivitet och struktur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön