Visa allastudier.se som: Mobil

Planeringspraktiker i städer och regioner

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Planeringspraktiker i städer och regioner

Syfte och kunskapsmålEfter kursen förväntas du kunna kritiskt granska och analysera planeringspraktiker utifrån olika teoretiska perspektiv och den bild som planerarna ger samt presentera och diskutera planeringspraktiker i städer och regioner i ett komparativt internationellt perspektiv.Innehåll och undervisningsmetoderKursen har fokus på samhällsplaneringens praktik i städer och regioner i ett internationellt komparativt perspektiv delvis genom möten med olika inbjudna aktörer. Agendor för planering, den institutionella strukturen för planering, liksom normativa planeringsbegrepp (exempelvis hållbarhet, flerkärnighet, förtätning, territoriell sammanhållning) och dess tillämpningar kommer att analyseras. Även planeringens externa utmaningar och respons på dessa behandlas, ex. klimatförändringar, den ekonomiska utvecklingen, migration och social segregation. De inbjudna planeringsaktörerna berättar och reflekterar över arbete och roller i planeringsprocessen samt hur de tar ställning till ovan nämnda utmaningar, institutionella strukturer och olika målsättningar i planeringen.Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och övningar.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 90 hp i samhällsplanering eller kulturgeografi eller antagen till masterprogram i samhällsplanering, kulturgeografi eller globalisering, miljö och social förändring samt Engelska B.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Planeringspraktiker i städer och regioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön