Visa allastudier.se som: Mobil

Politisk styrning och ledarskap i förskolan

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans
Sista ansökan: 2021-10-14

Politisk styrning och ledarskap i förskolan

Kursen behandlar förskolan som en politiskt styrd samhällsinstitution. Förskolans mål och verksamhet har över tid förändrats beroende på samhällsutvecklingen. Särskilt fokus läggs på senare politiska reformer och styrningens konsekvenser för förskolans organisation, ledarskap och systematiska kvalitetsarbete.I kursen undersöks ledarskapet i relation till styrning, från stat, kommun och annan huvudman, med avseende på att kunna bedriva ett pedagogiskt ledarskap i egenskap av rektor, pedagogisk ledare eller förskollärare. Kursens syftar till att studenten utvecklar ett kritiskt och analytiskt förhållningssätt i relation till villkoren för förskolans plats i dagens samhälle.

Länk till kurshemsidan

Förkunskaper

Svenska 3 och Engelska 6. Examen om minst 180 hp inom humanistiskt eller samhällsvetenskapligt huvudområde eller lärarutbildning, inklusive ett examensarbete om minst 15 hp, alternativt antagen till Masterprogram i förskoledidaktik.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Politisk styrning och ledarskap i förskolan

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön