Visa allastudier.se som: Mobil

Samtida kulturpolitik och identitet i Östasien

Stockholms universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Stockholm

Samtida kulturpolitik och identitet i Östasien

Kursen behandlar de dynamiska processerna inom de östasiatiska ländernas kulturpolitik och studerar hur dessa formar lokala, regionala, nationella och transnationella identiteter under en given period. Kursens fokus ligger på aktuella kulturpolitiska strategier i de östasiatiska länderna för att möta de samtida utmaningarna i en tid då kultur betraktas som en nyckeldimension av globaliseringen. Som en bakgrund för att förstå aktuella inslag i kulturpolitiken och hur den har utvecklats i Japan, Kina samt Nord- och Sydkorea behandlas även prioriteringar under tidigare perioder.

Förkunskaper

Kandidatexamen i Asiens språk och kulturer eller motsvarande, inklusive ett examensarbete omfattande minst 15 hp, samt Engelska B/Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön