Visa allastudier.se som: Mobil

Sannolikhetsteori III

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Sannolikhetsteori III

Denna kurs sätter in bekanta grundläggande sannolikhetsteoretiska begrepp i ett mer rigoröst matematiskt sammanhang. Vi studerar grundläggande konvergensbegrepp för stokastiska processer och några av de "matematiska redskap" som är användbara i dessa sammanhang. Speciellt studerar vi en mycket användbar klass av stokastiska processer, Martingaler, som matematiskt modellerar "rättvist spel".Det övergripande målet med kursen är att få den studerande att kunna föra matematiskt stringenta sannolikhetsteoretiska resonemang som vilar på de begrepp och tekniker som ingår. De tekniker, kunskaper och det tänkande som övas upp under denna kurs är viktiga och grundläggande för såväl teoretiska som tillämpade ändamål där stokastiska metoder förekommer.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande 60 hp i matematisk statistik inklusive kurserna Sannolikhetsteori II, GN, 7.5 hp (MT5002) och Stokastiska processer och simulering II, GN, 7.5 hp (MT5004). Engelska B eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sannolikhetsteori III

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön