Visa allastudier.se som: Mobil

Språkinlärning och andraspråksinlärning

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Språkinlärning och andraspråksinlärning

Den här kursen syftar till att ge en introduktion till teorier och forskning kring andraspråksinlärning (SLA)och språkinlärning i allmänhet. Språk framstår som en unikt mänsklig förmåga, och det sätt på vilket människan tillägnar sig förmågan att tala mer än ett språk står i fokus inom andraspråksforskningen. Den här kursen ger studenterna en introduktion till följande centrala problemeområden: • Betydelsen av ålder och kritiska perioder för språkinlärningen;• Tvärspråkliga influenser och överföringar;• Den språkliga miljön och de sociala aspekterna av andraspråksinlärning;• De kognitiva aspekterna av andraspråksinlärning;• Utvecklingen av interimspråk: emergenta och dynamiska system;• Motivation och individuella skillnader i språkinlärning.Kursen förutsätter studenternas aktiva deltagande. De förväntas förbereda diskussionsfrågor och söka forskningsmaterial utifrån sina egna intresseområden. I kurskraven ingår att muntligt presentera och kritiskt diskutera ett forskningsproblem samt skriva en slutuppsats.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med minst 90 hp eller motsvarande inom ett för kursen relevant område (engelska, engelsk språkvetenskap, språkvetenskap eller annat modernt språk). Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Språkinlärning och andraspråksinlärning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: