Visa allastudier.se som: Mobil

Storskaliga utmaningar för klimat och miljö

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Storskaliga utmaningar för klimat och miljö

Kursen är inledande kurs på masterprogrammen i miljövetenskap och behandlar jordens miljösystem och de utmaningar de utsätts för genom olika miljöstörningar. Kursen består av tre delar: De globala utmaningarna, i denna del av kursen får du en överblick av jordens globala utmaningar och samhällets inverkan på olika miljösystem. Du kommer att lära dig grunderna om biogeokemiska kretslopp, vattnets kretslopp och de storskaliga energibalanserna. Du kommer dessutom att få diskutera etiska och filosofiska frågeställningar som kan uppstå i mötet mellan människa och miljö. Kursens del två behandlar Jordens miljösystem och storskaliga störningar störningar som förgiftade vattenmiljöer, luftföroreningar, markanvändning och terrestriska ekosystem, klimatförändringar, påverkan av syntetiska kemikalier effekter på ekosystem, organismer och människors hälsa. Dessa störningar kommer att behandlas ur fyra aspekter: observerade effekter, källor, spridning och vilka åtgärder som behöver vidtas. Kursens sista del ger dig statistiska redskap som du kommer att ha användning för i dina vidare studier.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande kandidatexamen i ett naturvetenskapligt ämne, matematik eller högskoleingenjörsexamen samt Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Storskaliga utmaningar för klimat och miljö

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön