Visa allastudier.se som: Mobil

Teoretisk filosofi - kandidatkurs

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Teoretisk filosofi - kandidatkurs

Kursen ger fördjupade kunskaper i teoretisk filosofi. Den består av tre delar: en litteraturkurs om 7.5 hp som studenten väljer själv från ett utbud av kurser, ett obligatoriskt litteraturseminarium om 7.5 hp, samt ett examensarbete om 15 hp.Del 1: Litteraturseminarium, 7.5 hp.Delkursen innehåller ett fördjupat studium av några centrala och inflytelserika uppsatser, eller en central och inflytelserik monografi i modern teoretisk filosofi. Del 2: Valbar kurs, 7.5 hp.Delkursen innehåller ett fördjupat studium av ett centralt problemområde inom teoretisk filosofi. Studenten väljer från en lista av alternativ. Varje termin ges undervisning på ett urval - normalt ej alla - av de valbara alternativen. För information om vilka alternativ som är valbara under aktuell termin hänvisas till kursbeskrivningen på http://www.philosophy.su.se. Informationen finns tillgänglig senast en månad före kursstart.

Förkunskaper

Teoretisk filosofi II, 30 hp, eller 60 hp inom huvudområdet filosofi inom Kandidatprogram i filosofi och lingvistik.Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretisk filosofi - kandidatkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön