Visa allastudier.se som: Mobil

Teoretiska perspektiv på samhällsplanering

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Teoretiska perspektiv på samhällsplanering

Syfte och kunskapsmålEfter kursen förväntas du kunna beskriva, jämföra och tolka olika planeringsteorier och planeringsparadigm samt skriftligt och muntligt föra en vetenskaplig diskussion kring olika planeringsteoretiska frågeställningar och perspektiv.Innehåll och undervisningsmetoderKursen behandlar samhällsplaneringens centrala teorier med tonvikt på samhällsvetenskapliga inriktningar som till exempel förändrade planeringsparadigm i ett historiskt och internationellt perspektiv, planerares roll och samverkan med andra institutioner och aktörer samt samspelet mellan planering, politik och makt i ett rumsligt perspektiv. Kursen behandlar även hur planeringen tar hänsyn till olika grupper och individer, som t.ex. kön, ålder, etnicitet och klass samt hur planeringen svarar mot samhällets ideal och värderingar.Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och övningar.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 90 hp i samhällsplanering eller kulturgeografi eller antagen till masterprogram i samhällsplanering, kulturgeografi eller globalisering, miljö och social förändring samt Engelska B.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretiska perspektiv på samhällsplanering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön