Visa allastudier.se som: Mobil

Trafik och miljö

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-04-14

Trafik och miljö

I FN:s globala hållbarhetsmål nr 11 (Hållbara städer och samhällen) anges att Hållbar stadsutveckling omfattar hållbart byggande och hållbar planering inklusive bostäder, offentliga platser såsom parker och torg, transporter, återvinning och säkrare kemikaliehantering som i sin tur kräver bl.a. institutionell kapacitet, och ny teknik. Trafik- och transportfrågor är alltid aktuella i samhället och den här kursen behandlar, problematiserar och ger en vetenskaplig grund för centrala miljö‑, klimat- och hållbarhetsfrågor i relation till samhällets trafik- och transportsystem. Du får kunskap om miljö- och hållbarhetsmål, miljöpåverkan och klimatanpassning, samt metoder och verktyg för att kunna bedöma dessa och planera för möjliga lösningar och långsiktig hållbarhet i trafik- och miljösystemen.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande minst 90 hp på grundnivå, alternativt 30 hp på avancerad nivå, i något av huvudområdena biogeovetenskap, geovetenskap, geografi, kulturgeografi, naturgeografi och kvartärgeologi, miljövetenskap eller samhällsplanering. Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trafik och miljö

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: