Visa allastudier.se som: Mobil

Bagare & konditor

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
46 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Bagare & konditor

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

Innehåll i utbildningen
Du får lära dig allt från grunderna till specialisering i bageri & konditori. Utbildningen förbereder dig för arbetet som bagare/konditor.

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Restaurang & Bageri på Skånegatan i form av undervisning, projektarbete och även studiebesök görs och gästföreläsare bjuds in. Studium har även ett eget café där elevernas bakverk säljs. Utbildningen följer branschtider och lektionerna sker både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen.

Arbetsmarknad
Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen.

Praktik (APL)
Ett viktigt inslag i utbildningen är intern och extern praktik. Den interna praktiken genomförs i praktiska lärarledda pass utifrån de kurser som ingår i kurspaketet. Den externa praktiken är arbetsplatsförlagd och dessa perioder planeras i samråd med skolan och den studerande. Du följer praktikplatsens arbetstider.

Kostnader
Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN. Kurslitteratur och övrigt arbetsmaterial 2 970 kr. Kostnader för arbetskläder tillkommer.

En lista över obligatorisk kurslitteratur skickas ut tillsammans med antagningsbeskedet. Kostnaden för arbetsmaterial och faktisk självkostnad debiteras den studerande med en snittkostnad per studiemånad.

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskaper i Svenska motsvarande grundskolan eller svenska som andraspråk.

Studium

Studium

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Du är vår viktigaste uppgiftStudium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Bagare & konditor
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bagare & konditor från Studium, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: